'Opvolger Nintendo Switch krijgt lcd-scherm en komt in najaar 2024 uit'

©Erik Mclean

nintendo switch 2 release 2024 nieuwe versie
31 juli om 18:20

De opvolger van de Nintendo Switch zou in de tweede helft van volgend jaar op de markt komen. De nieuwe spelcomputer zou een lcd-scherm krijgen om de prijs laag te houden en om tekorten na de introductie te voorkomen.

Nintendo wil de nieuwe Switch in de tweede helft van 2024 introduceren, meldt Video Games Chronicle (VGC) op basis van ingewijden. De volgende Switch is net als zijn voorganger zowel als handheld console als spelcomputer gekoppeld aan een televisie te gebruiken. Om de prijs laag te houden zou Nintendo de nieuwe Switch voorzien van een lcd-scherm, dat terwijl het Japanse bedrijf in 2021 een versie met een oled-scherm lanceerde.

Door een lcd-scherm te gebruiken zou Nintendo er zeker van willen zijn dat er na de introductie voldoende voorraad beschikbaar is, om tekorten zoals die bij de PlayStation 5 en de Xbox Series X en S te voorkomen.

De volgende Switch zou ook meer opslagruimte krijgen, maar hoeveel is niet duidelijk. De Switch-opvolger ondersteunt volgens VGC wederom fysieke games met cartridges. Andere details zijn nog niet duidelijk. Zo is nog niet bekend of je met de nieuwe console ook bestaande Switch-games kan spelen.

Verkoop neemt steeds meer af

De Switch kwam in 2017 op de markt en in totaal zijn er meer dan 125 miljoen exemplaren verkocht. Analisten zeiden in mei al dat ze de komende 12 maanden geen nieuw model verwachtten.

De verkoop van de Switch neemt de laatste tijd sneller af dan was verwacht. Nintendo zei er onlangs rekening mee te houden dat de daling dit jaar zal doorzetten.