Trailer: trekt Loki seizoen 2 Marvel wél uit het slop?

©Marvel

marvel loki seizoen 2 marvel cinematic universe mcu disney+
31 juli om 18:25

De trailer voor het tweede seizoen van Marvel-serie Loki is verschenen. Tijdreizen, ruimtesprongen en verschillende dimensies: trekt deze serie het Marvel Cinematic Universe uit het slop?

Het eerste seizoen van Loki wist in 2021 de mogelijkheden voor het Marvel Cinematic Universe flink te vergroten. Voor het eerst werd het multiverse opengebroken, waar Spider-Man: No Way Home op doorborduurde.

Na een aantal matig ontvangen series als She-Hulk en recent nog Secret Invasion (zonde van al dat talent) ziet Loki er weer veelbelovend uit. Tom Hiddleston en Owen Wilson zijn weer van de partij als tijd- en dimensie-reizend duo, soms bijgestaan door de alternatieve Loki Sylvie.

Oscar-winnaar van de partij

Nieuw dit seizoen: de kersverse Oscar-winnaar Ke Huy Quan, door zijn rol in Everything Everywhere All At Once inmiddels goed bekend met het multiversum. Quan speelt in Loki een soort bibliothecaris van de TVA, het agentschap dat buiten de tijd bestaat.

Slechterik lijkt vooralsnog Kang the Conqueror: het tweede seizoen van Loki is opgenomen voordat Kang-acteur Jonathan Majors werd beschuldigd van onder meer huiselijk geweld. Het is nog niet duidelijk of Majors in toekomstige Marvel-producties terugkeert als Kang, al lijkt hij vooralsnog voorgesorteerd als het grote nieuwe kwaad sinds Tanos verslagen werd.

Minder Marvel-series door bezuinigingen

Hopelijk weet deze serie het Marvel Cinematic Universe uit het slop te trekken, want films als Shang-Chi, Eternals en Ant-Man Quantumania zijn niet bijster goed ontvangen. Alleen Guardians of the Galaxy 3 kon op lof rekenen, maar die film lijkt geen vervolg te krijgen.

Sowieso zullen er in de toekomst minder Marvel-series komen: Disney-baas Bob Iger wil bezuinigen en er wordt gestaakt door acteurs en schrijvers waardoor veel producties überhaupt stil liggen.

Het tweede seizoen van Loki start op 6 oktober op Disney+.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>