©TechTurboFighter

elon musk mark zuckerberg gevecht kooigevecht datum

Waarom het gevecht tussen Musk en Zuckerberg er nog niet komt

7 augustus 2023 om 07:59
Laatste update: 7 augustus 2023 om 08:15

Mark Zuckerberg zegt klaar te zijn voor het veelbesproken kooigevecht met Elon Musk. Maar de baas van Tesla en X heeft een medische reden waardoor het voorlopig niet doorgaat.

Nadat Musk zondag verklaarde dat hij zijn voorgestelde kooigevecht met Zuckerberg wil livestreamen op X, voorheen Twitter, reageerde kort daarna de Meta-baas dat hij er 'vandaag al klaar voor is'. "Ik stelde 26 augustus voor als datum toen hij me voor het eerst uitdaagde, maar hij heeft het niet bevestigd", aldus Zuckerberg, die niet verwacht dat het nog doorgaat. Musk liet daarna via X weten dat hij om medische redenen niet zeker weet of en wanneer hij kan vechten.

Musk zegt dat hij mogelijk een operatie aan zijn nek en bovenrug nodig heeft. "Ik krijg morgen een MRI van mijn nek en bovenrug. Het kan een operatie vereisen voordat het gevecht kan plaatsvinden. Ik zal het deze week weten." De miljardair zei eerder al dat hij 'misschien een operatie nodig heeft om de titanium plaat te versterken die mijn C5/C6-wervels bij elkaar houdt'.

Gewichten tillen op kantoor

De rijkste man op aarde is al weken berichten aan het sturen over het kooigevecht. Zo liet hij afgelopen weekend in filmpjes zien dat hij gewichten aan het tillen is op het hoofdkantoor bij X. Musk is 51 jaar en 1,88 meter lang, maar hij zegt geen tijd te hebben om te trainen doordat hij altijd aan het werk is.

De 39-jarige Mark Zuckerberg is met 1,70 meter korter dan Musk, maar staat ook bekend als fanatiek vechtsporter. Zuckerberg traint voor MMA-gevechten met prijswinnend jiujitsu-vechter Mikey Musumeci. Hij begon tijdens de coronapandemie met de vechtsport en won in mei tijdens een jiujitsu-toernooi in Californië zilveren en gouden medailles.

Over de locatie voor het kooigevecht waren de techbazen het al eens: de Vegas Octagon.