Elon Musk daagt Mark Zuckerberg uit tot kooigevecht

Zuckerberg traint regelmatig, Musk naar eigen zeggen niet. © Creative Commons

elon musk mark zuckerberg kooigevecht echt waar dit verzin je niet
22 juni 2023 om 14:17
Laatste update: 22 juni 2023 om 14:21

De zomer begon woensdag officieel en om de boel zinderend in te luiden, besloot miljardair en Twitter-baas Elon Musk om miljardair en Meta-baas Mark Zuckerberg uit te dagen voor een kooigevecht. Zuckerberg ziet dat wel zitten. De heren zijn het ook al eens over de locatie van het gevecht.

Een situatie die zelfs Black Mirror niet zou durven schetsen wegens te absurd. Musk kwam tot de uitdaging wegens geruchten over de Twitter-concurrent waar Meta aan werkt. Waarschijnlijk wordt de microblogdienst onderdeel van Instagram, en dat is bedreigend voor het zwabberende Twitter waar Musk 44 miljard dollar voor heeft betaald.

Musk reageerde op Twitter op de geruchten: "Ik ben in voor een kooigevecht als hij dat ook is, lol", aldus de miljardair. In zijn Instagram Story reageerde Mark Zuckerberg op de uitdaging. Hij plaatste een screenshot van de uitnodiging met de tekst 'Stuur me locatie'.

Echt waar, geen grap

Een woordvoerder van Meta bevestigt tegenover The Verge dat het bericht van Zuckerberg geen grap is. "De story spreekt voor zichzelf", aldus de woordvoerder. "Als dit echt is, dan doe ik het", reageert Musk weer op Zuckerberg.

Zelfs een locatie is al gekozen: Musk was aan zet en wees de Vegas Octagon aan als locatie voor het kooigevecht. Elon Musk is 51 jaar en 1,88 meter lang. De 39-jarige Mark Zuckerberg is met 1,70 meter dan wel korter dan Musk, maar staat ook bekend als fanatiek vechtsporter. Zuckerberg traint voor MMA-gevechten met prijswinnend jiu-jitsu-vechter Mikey Musumeci.

Musk sport naar eigen zeggen weinig, maar heeft een geheim wapen: "Ik heb een geweldige move die ik 'de walrus' noem, waarbij ik boven op mijn tegenstander ga liggen en niets doe."

Niemand kan ze tegenhouden

Het is niet duidelijk of de twee topmannen daadwerkelijk met elkaar op de vuist gaan. Opvallend genoeg staat beide heren niks in de weg. De meeste topmannen van grote bedrijven moeten verantwoording afleggen aan een bestuur. Bij Zuckerberg is dat sowieso niet het geval: hij heeft 'super'-aandelen waardoor hij nooit ontslagen kan worden. Musk kan technisch gezien wel ontslagen worden door Tesla, maar onlangs bleek nog dat het bedrijf zeer loyaal is aan de miljardair.

Vooral beurskoersen zullen een gevecht in de weg staan. Het vermogen van beide heren zit grotendeels in hun bedrijven, die – op Twitter na – beursgenoteerd zijn.

En hoe dom het ook klinkt: het bedrijf van de verliezer krijgt vermoedelijk een tik op de beurs. En zo'n tik kost de verliezer op papier miljarden. Dat zou de boel wel spannend maken, mocht het gevecht doorgaan.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>