©Pender

Deze e-bike-lift zet je elektrisch fiets moeiteloos op het dak van je auto

Deze e-bike-lift zet je elektrisch fiets moeiteloos op het dak van je auto

07-08-2023 10:54 Laatste update: 11:00

Je e-bike op je auto bevestigen wordt een makkie met deze E-bike Lifter van de Duitse startup Pender. Het apparaat zwiert je fiets soepel naar zijn plek op het dak van je auto.  

Doordat e-bikes een stuk zwaarder zijn dan normale fietsen, kost het extra moeite om ze op een bagagerek of imperiaal te krijgen. Het Duitse bedrijf Pender heeft daar een oplossing voor ontwikkeld: een e-bike-lift, die je elektrische fiets op het dak van je auto zet. De hydraulische fietslift tilt de e-bike bijna vanaf de grond omhoog. De Pender E-bike Lifter werkt met fietsen die tot 30 kilogram zwaar zijn.

Je maakt een speciale haak vast aan de bovenbuis van de fiets en dan tilt de E-bike Lifter hem naar het autodak. Daar maak je de fiets vervolgens vast. De fietslift is volgens de Duitse maker geschikt voor de meeste auto’s en minibussen.

De E-bike Lifter is gemaakt van aluminium en roestvrij staal en is ontworpen voor fietsen met wielmaten tussen 26 en 29 inch en banden tot 3,9 inch. In een demonstratievideo is te zien dat het apparaat de fiets goed uit de buurt van de auto houdt om schade te voorkomen. 

Ook twee fietsen naast elkaar

De E-bike Lifter weegt zelf bijna 12 kg en de hefarm is verwijderbaar. Het is mogelijk er twee naast elkaar te monteren als je twee fietsen wilt vervoeren. Het Duitse bedrijf zegt de uitvinding te hebben gepatenteerd en dat het vervoer 'gecertificeerd en veilig' is. 

Aan al dat gemak zit natuurlijk wel een prijskaartje. De Pender E-bike Lifter kost 748 euro. De leveringen starten begin september. 

Op zoek naar jouw ideale e-bike? Kom naar de Bright E-bike Party en test zelf 19 elektrische fietsen.