©Rockstar Games

Uitgever Red Dead Redemption snapt woede gamers niet: '50 euro is prima prijs'

Uitgever Red Dead Redemption snapt woede gamers niet: '50 euro is prima prijs'

09-08-2023 14:56

De 13 jaar oude game Red Dead Redemption verschijnt volgende week voor de PS4 en Nintendo Switch, voor 50 euro. Gamers zijn kwaad om de hoge prijs. De uitgever Take Two staat achter zijn besluit.

Gamers verheugden zich de afgelopen weken op de onthulling van een remaster van Red Dead Redemption. De gevierde wildwest-game van Rockstar uit 2010 zou vernieuwde graphics krijgen, althans dat hoopten veel gamers op basis van geruchten. Maandag kwam de echte aankondiging: geen remaster, maar een simpele port van Red Dead Redemption.

En niet voor de PS5, Xbox Series X|S en pc, maar voor de PS4 en de Nintendo Switch. Gamers betalen vanaf 17 augustus 50 euro voor de game, die dus grafisch niet verbeterd is sinds zijn verschijning in 2010. Op sociale media is veel kritiek op die prijs. Toevallig heeft de uitgever daar meteen al op gereageerd.

PC-release blijft vaag

"Dat vinden wij gewoon de commercieel accurate prijs", zegt Strauss Zelnick, topman van Take Two, eigenaar van game-ontwikkelaar Rockstar. Take Two maakte toevallig deze week zijn kwartaalcijfers bekend, waarna altijd een gesprek met investeerders en de pers volgt.

Hoofd financiën van Take Two, Hannah Sage, wijst er ook op dat spelers niet alleen Red Dead Redemption krijgen, maar ook de uitbreiding Undead Nightmare.

Het blijft onduidelijk of de game ook naar pc komt: tot nu toe is het een console-exclusieve game. Xbox-spelers hebben momenteel de beste deal: zij kunnen de Xbox 360-versie van Red Dead Redemption kopen voor 30 euro, en de Xbox Series X|S kan de graphics dan zelf naar 4K upscalen.

Vorig jaar waren er ook geruchten over de komst van Red Dead Redemption 2 naar de PS5 en Xbox Series X|S. Later volgden nieuwe geruchten: Rockstar zou die versies in de ijskast hebben gezet. Het is bij de ontwikkelaar alle hens aan dek voor GTA 6, dat mogelijk volgend jaar verschijnt – 11 jaar na het vorige deel.

Ben je op zoek naar je nieuwe e-bike? Kom op zaterdag 9 september naar onze Bright E-bike Party, waar je 19 e-bikes van 7 merken zelf kunt proberen.