©Coboc

Deze strakke e-bike is licht en sportief - maar noem het geen 'fitness e-bike'

Deze strakke e-bike is licht en sportief - maar noem het geen 'fitness e-bike'

11-08-2023 10:16

Deze lichte, sportieve e-bike noemen de Duitse makers een 'fitness e-bike'. Dat is een onnodig verwarrende term. De nieuwe elektrische fiets van Coboc is in elk geval geschikt voor zowel ritten in de stad als tochtjes over grindpaden. Maar waar zijn de spatborden?

De Duitse fabrikant Coboc maakt al tien jaar elektrische fietsen met strakke en lichte ontwerpen. Je ziet vaak vanaf een afstandje niet eens dat het een e-bike is. Dat geldt ook weer voor de nieuwe Coboc Sydney, die het bedrijf uit Heidelberg zelf dus omschrijft als een 'fitness e-bike' en 'je urban gym buddy' (ja, echt). De Sydney heeft inderdaad een sportief ontwerp: je zit er meer voorover geboden op dan op de gemiddelde Nederlandse stadsfiets. Ook heeft hij een derailleur, maar het is geen racefiets.

Het fitness-element zit ook niet in het optillen van de fiets, want deze e-bike weegt slechts 14,5 kg. Dat is handig voor als je vaak met je e-bike een trap op moet of hem meeneemt in het openbaar vervoer. Dat is niet eens de lichtste van de e-bikes van Coboc. In 2018 trok het bedrijf al wereldwijd de aandacht met zijn vederlichte eCycle F1, een e-bike die 10,8 kg weegt.  

De nieuwe Coboc Sydney heeft een achterwielaandrijving met een 250W-motor met 500W piekvermogen en 30 Nm koppel. De 380 Wh-accu heb je in 2,5 uur helemaal opgeladen en biedt een actieradius tussen 75 en 110 kilometer. 

Ook voor avontuurlijke tochtjes

De e-bike beschikt over hydraulische schijfremmen en een carbon voorvork. Met de elf versnellingen moet je volgens het Duitse bedrijf 'ook steilere beklimmingen aankunnen'. De banden zijn van het type Schwalbe G-One Allround en die hebben een profiel dat is ontworpen voor gravel e-bikes, waardoor ze makkelijker rollen en weinig trillen. Ze bieden op grind- en zandpaden extra grip.

De e-bike heeft een breed stuur, een felle voorlamp en een geïntegreerd led-achterlicht. Op het stuur kun je ook een smartphone bevestigen met de SP Connect-houder. En om terug te komen op die spatborden. Op deze foto zie je het duidelijk: 

Spatborden

Inderdaad: de spatborden zitten er niet standaard bij - die zijn optioneel. Je zult ze er later bij moeten kopen, in een pakket met ook een bagagedrager. Die accessoires staan momenteel nog niet op de Coboc-site. Bij de andere e-bikes van het Duitse merk kost zo'n pakket je rond de 200 euro.

De e-bike is verkrijgbaar in vier maten, geschikt voor fietsers met een lengte tussen 1,58 en 2 meter. De Coboc Sydney kost 3999 euro.

Die vederlichte Coboc eCycle F1 is trouwens ook nog altijd te koop, voor 4999 euro.

Op zoek naar je nieuwe e-bike? Kom naar de Bright E-bike Party, waar je 21 e-bikes van 8 merken zelf kan proberen én grote kortingen krijgt. De kaartjes zijn in prijs verlaagd: 15 euro.