Deze nieuwe e-bike van Decathlon heeft een automatische versnellingsbak

©Decathlon

e-bike decathlon ebike elektrische fiets gazelle stella
7 augustus 2023 om 14:11
Laatste update: 7 augustus 2023 om 14:11

Decathlon heeft een opvallende nieuwe e-bike uitgebracht. De elektrische stadsfiets beschikt over traploos, automatisch schakelen en stemt de trapkracht en ondersteuning op elkaar af.

Decathlon heeft zijn e-bike-aanbod uitgebreid met een nieuw model met meerdere technische vernieuwingen. Zo heeft de B'Twin LD 920 E Automatic een door Decathlon zelf ontwikkelde automatische versnellingsbak. De e-bike kan daarmee automatisch en traploos schakelen. "Zelfs heuvelop wegrijden is kinderspel, want de elektronica kiest automatisch de juiste versnelling en reageert binnen enkele seconden op impulsen van de pedalen", stelt Decathlon.

Decathlon werkte drie jaar lang samen met de Belgische start-up E2 Drives aan deze technologie.  Het resultaat is de Owuru-motor: een tweemotorig systeem dat trapondersteuning combineert met traploos automatisch schakelen. "Je kiest de gewenste cadans en de motor regelt de juiste ondersteuning", aldus Decathlon.

Actieradius van 150 kilometer

De LD 920 E Automatic heeft een 250W-motor met een koppel van 65 Nm en een geïntegreerde 702 Wh-accu. Op een volle accu is de actieradius maximaal 150 kilometer. Dat is in de eco-stand onder ideale omstandigheden. De fiets heeft hydraulische schijfremmen van Tektro.

Decathlon zegt ook de elektronica te hebben verbeterd. De aansturing gaat met één printplaat, waarop de twee motoraandrijfcomponenten en acht sensoren zijn samengebracht, evenals een nieuwe 'krachtige' microcontroller.

Touchscreen en GPS-tracker

Ook zit een touchscreen geïntegreerd in de stuurpen. Dat schermpje laat je onder meer het resterende rijbereik zien. Bovendien heeft de fiets een speciale loopmodus, die het wandelen met de fiets in de hand makkelijker moet maken. Dat is een punt van aandacht bij zware e-bikes: dit model weegt 26 kg.

Verder beschikt de B’Twin LD 920 E over een ingebouwde GPS-tracker met 4G voor het terugvinden van je fiets bij diefstal. De voorlamp is lekker fel (30 lux), er is een USB-C-poort aanwezig en de bagagedrager kan tot 27 kg gewicht aan.

De nieuwe e-bike is er als herenfiets en damesfiets. De prijs is 2999 euro.

Op zoek naar je ideale e-bike? Kom naar ons E-bike Event, waar je 19 elektrische stadsfietsen kunt proberen.