©Lampago

elektrische driewieler elektrisch scooter vespa bromfiets scooters

Deze elektrische driewieler is als een Vespa op drie wielen

14 augustus 2023 om 13:04

De Lámpago is een elektrische driewieler met plek voor twee. Het luxe ontwerp heeft wel wat weg van een Vespa-scooter. En met z'n afwijkende vorm is de Lámpago sowieso een van de vreemdste elektrische voertuigen van dit moment.

Bij een driewieler denk je niet meteen aan een chic voertuig, maar dat is wel wat de Turkse makers van de Lámpago voor ogen hebben. Ze hebben de e-driewieler met twee stoelen een luxe ontwerp gegeven en ze verkopen hem ook in een filiaal in Dubai. Hij gaat maximaal 45 km/u en zou als een elektrische scooter of bromfiets beschouwd kunnen worden: je moet sowieso een helm op.

De Lámpago heeft een 1000W-elektromotor en de accu is volgens de fabrikant goed voor een actieradius van 40 tot 70 kilometer. De e-driewieler heeft een totaal laadvermogen van 200 kg, maar wat het gewicht van het voertuig zelf is, is niet duidelijk.

De Lámpago beschikt over 10 inch wielen en trommelremmen voor en achter. Op het stuur zit onder andere een scherm, maar ook een analoog klokje. Achterop kun je twee lederen tassen bevestigen. 

In 9 kleuren

In Turkije kost de Lámpago omgerekend zo'n 6800 euro. Er is keuze uit negen kleuren voor de buitenkant en vier kleuren van de bekleding.

Het wachten is nog op informatie over de Europese introductie. Het is natuurlijk de vraag of de Lámpago wordt goedgekeurd voor de openbare weg in Nederland, maar na alle aandacht voor de nieuwe elektrische micro-cars wilden we je dit 'zomerse' e-voertuig ook niet onthouden.

Op zoek naar je nieuwe elektrische fiets? Kom naar onze Bright E-bike Party. Daar kun je 21 verschillende e-bikes proberen, waar je een grote korting op krijgt.