©Apple TV+

Godzilla-serie Monarch: Legacy of Monsters komt naar Apple TV+

Godzilla-serie Monarch: Legacy of Monsters komt naar Apple TV+

17-08-2023 17:39

Apple TV+ gaat meedoen aan het 'Monsterverse' met een serie rond Godzilla, die doorpakt op films als Godzilla vs. Kong.

Monarch: Legacy of Monsters krijgt een eerste seizoen van tien afleveringen, meldt Apple. De hoofdrol wordt vertolkt door Kurt Russell en zijn zoon Wyatt Russell. De Russells spelen hetzelfde personage in verschillende tijden. De serie speelt zich ergens af na de film Godzilla uit 2014. In die reboot maakt de wereld voor het eerst kennis met Godzilla, die San Francisco volledig vernielt.

In de Monsterverse-wereld rond Godzilla wist men al veel langer van het bestaan van de gigant. Al in de jaren 50 worden Godzilla en andere giganten ontdekt, en wordt de organisatie Monarch opgericht om ze te besturen. De serie op Apple TV+ draait om die organisatie, zowel tijdens de vroege dagen als na de openbaring van Godzilla.

Rol voor vader en zoon

Het draait allemaal om de militair Lee Shaw, gespeeld door vader en zoon Russell. Het verhaal belooft zich zowel te richten op de monsters, als op de geheimzinnigheid rond Monarch. "Epische, wereldschokkende gebeurtenissen klinken door in onze levens", omschrijft Apple de serie die zich over drie generaties belooft uit te strekken.

Monarch: Legacy of Monsters wordt ontwikkeld door Chris Black, onder meer bekend van Apple-serie Severance en door Matt Fraction die eerder de Marvel-serie Hawkeye maakte. Het is nog niet bekend wanneer de serie op Apple TV+ te zien is, en een trailer is er ook nog niet. Die informatie volgt vermoedelijk snel: vaak zitten er enkele weken tussen aankondigen van series en seizoenen en de eerste trailer.

Meer over streaming: Netflix en HBO Max maken rare sprongen