Met de nieuwe draagbare beamer van Samsung kun je ook games spelen

©Samsung

draagbare beamer samsung spelconsole games freestyle gen 2
17 augustus 2023 om 19:48
Laatste update: 17 augustus 2023 om 20:45

De nieuwste versie van Samsungs draagbare beamer, de Freestyle Gen 2, is vanaf vandaag in de VS te koop. Dat kondigde het Zuid-Koreaanse bedrijf aan op zijn website. Met de nieuwe projector kun je games spelen in de cloud, zonder dat daarvoor een spelcomputer nodig is.

De Freestyle Gen 2 werd eerder dit jaar aangekondigd op techbeurs CES 2023. De draagbare beamer heeft een Full HD-resolutie en weegt minder dan een kilogram. Het beelddiagonaal kan worden bijgesteld van 30 tot 100 inch, net als bij de eerste generatie van de Freestyle. 

Door het draaibare ontwerp kan de beamer 180 graden gedraaid worden, waardoor het ook mogelijk is om op het plafond te projecteren. Ook kan de Freestyle Gen 2 gekoppeld worden aan een externe batterij met een vermogen van 60W/20V of meer.

Verder is de projector uitgerust met autofocus, net als zijn voorganger. Daardoor moet je als gebruiker nooit meer zelf scherpstellen. Ook auto-leveling is terug, een feature die ervoor zorgt dat het beeld altijd automatisch horizontaal wordt geprojecteerd. 

Draagbaar entertainmentsysteem

Net zoals de eerste versie zal de Freestyle uitgerust zijn met een ingebouwde slimme luidspreker. Om content te bekijken, zullen gebruikers beelden van hun smartphone kunnen casten of gebruik maken van een micro HDMI-aansluiting. 

De beamer biedt ook toegang tot de gebruikelijke streamingdiensten, zoals Netflix en YouTube, dankzij de Tizen OS, hetzelfde systeem dat in de smart TV’s van Samsung wordt gebruikt. Ook kunnen gebruikers streamen via Samsung TV Plus, de gratis streamingdienst van het Zuid-Koreaanse merk.

Samsung Gaming Hub

Maar waarschijnlijk de meest opvallende feature is de Samsung Gaming Hub. Gebruikers zullen toegang hebben tot een catalogus van duizenden videogames, via clouddiensten als NVIDIA GeForce NOW en Xbox Game Pass, als zij een abonnement hebben ten minste. Daarvoor is geen gameconsole vereist. Wat wel nodig is, is een eigen controller.

De Freestyle Gen 2 heeft in de VS een prijskaartje van 799 dollar en kan tot 30 augustus vooruitbesteld worden. Wanneer die in Nederland te koop is, is nog niet bekend.