©FTC

Dit zijn de eerste Philips Hue-camera's

Dit zijn de eerste Philips Hue-camera's

22-08-2023 17:45 Laatste update: 19:53

Philips Hue-maker Signify kondigt volgende week zijn eerste Hue-camera's officieel aan. Maar je kunt de nieuwe beveiligingscamera's nu al zien: op foto's van de Amerikaanse toezichthouder FCC

De eerste beelden van de nieuwe bewakingscamera’s van Philips Hue zijn online verschenen. De toezichthouder FCC publiceerde foto’s van twee van de vier cameramodellen in registratiedocumenten, ontdekte het Duitse Hueblog. Het gaat om de camera's met en zonder ingebouwde batterij. Beide apparaten hebben een cilinderachtige vorm. Het model met de batterij is wel flink groter dan de bedrade variant.

Zigbee, wifi en bluetooth

De FCC heeft alleen de zwarte versies gefotografeerd, maar de nieuwe Hue-camera’s zouden er ook in het wit zijn.

De Philips Hue-camera’s ondersteunen volgens de FTC-documenten wifi, Zigbee en bluetooth. Via Zigbee werken de apparaten samen met andere Hue-lampen en bewegingssensoren. Via wifi worden de beelden verstuurd en bluetooth zou alleen voor de installatie gebruikt worden.

Knipperen bij inbraak

Signify-topman Eric Rondolat vertelde onlangs al dat de Hue-camera’s automatisch bij verdachte situaties de Hue-verlichting in huis kunnen inschakelen. Als een inbreker in huis het alarm laat afgaan, kunnen alle Hue-lampen bijvoorbeeld rood gaan knipperen. "Een alarm hoor je niet vanaf een afstand, maar licht zie je op een grote afstand nog", aldus de topman. De camera’s worden standaard end-to-end versleuteld.

Volgens geruchten kosten de bedrade Hue-camera's 200 euro. En voor de versie met ingebouwde batterij zou je 250 euro moeten betalen.

Lees meer nieuws over smart home.