©WiZ

philips hue camera smart home beveiligingscamera

Philips Hue krijgt eigen slimme camera's: 'Bij een inbraak knipperen je lampen'

1 augustus 2023 om 17:38

Meerdere smart home-merken hebben al slimme beveiligingscamera's. Philips Hue komt daar binnenkort ook bij. Tijdens de techbeurs IFA in Berlijn zal Hue-maker Signify de nieuwe slimme beveiligingscamera's onthullen. De Hue-camera's beloven privacyvriendelijk te worden.

Signify-topman Eric Rondolat heeft de aanstaande onthulling van de camera's alvast aangekondigd, meldt het Duitse Hueblog. De IFA-beurs start op vrijdag 1 september, maar sommige aankondigingen worden al enkele dagen eerder gedaan. "Het idee is ook hier om beveiliging voor verlichting te gebruiken en verlichting voor beveiliging", zegt Rondolat over de nieuwe Hue-camera's.

Hij geeft een praktisch voorbeeld: een inbreker in huis laat het alarm afgaan, waarna alle Hue-lampen rood gaan knipperen. "Waarom is dat interessant? Omdat geluidsalarmen vaak niet van een afstand te horen zijn. Maar het licht is wel van een grote afstand te zien", aldus de topman.

Privacy hoog in het vaandel

De camera's kunnen natuurlijk ook de dubbelrol van bewegingsdetector vervullen. Dat kan ook al met een Hue-bewegingssensor, zodat bij beweging bepaalde lampen of scènes geactiveerd worden. Nu voelen camera's in huis misschien niet zo prettig als sensoren, want camera's zien wat je doet.

Daarom belooft Signify dat de camera's van Hue standaard end-to-end versleuteld zijn. Sommige andere beveiligingscamera's voor in en om huis experimenteren ook al met zulke onbreekbare versleuteling, maar bieden die meestal nog niet standaard aan.

Zustermerk WiZ heeft al camera's

Verdere functies en opties houdt Signify nog even geheim. Zo is het niet duidelijk hoe de beelden te zien zijn in de Hue-app. Ook is niet bekend of er meteen al ondersteuning is voor andere platforms zoals Apple HomeKit en Google Home. Hue staat tot nu toe in ieder geval bekend om zijn uitstekende ondersteuning van dergelijke platforms.

Hue-zustermerk WiZ biedt sinds mei ook al beveiligingscamera's aan. Die werken samen met de beweging detecterende lampen van WiZ, en nadrukkelijk niet in samenwerking met Hue.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>