© Lego

Lego verkoopt blokjes om braille te leren nu ook aan consumenten

Lego verkoopt blokjes om braille te leren nu ook aan consumenten

26-08-2023 17:16 Laatste update: 17:43

Speelgoedreus Lego gaat binnenkort sets verkopen waarmee je het brailleschrift kunt leren. De set bestaat al sinds 2019, maar werd tot nu toe alleen gratis aangeboden aan organisaties en mensen die werken met kinderen met een visuele beperking. 

In een blogpost zegt Lego dat de vraag naar de braille-sets groot is en dat ze daarom ook voor consumenten worden uitgebracht. In de doos zitten 287 2x4-blokjes in vijf kleuren, met nopjes die overeenkomen met cijfers en letters in het brailleschrift. Ook staat op elk blokje een gedrukte versie van het symbool, de letter of het cijfer. De set is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lego zal ook samenwerken met de gratis app Be My Eyes. Daarmee kunnen blinde of slechtziende mensen in contact komen met vrijwilligers of medewerkers van bedrijven om hulp te vragen bij alledaagse taken. Medewerkers van Lego's klantendienst kunnen klanten ook via de app helpen met het gebruik van de sets.

Ook kondigt het bedrijf aan dat de Lego Audio & Braille Bouwinstructies een permanente dienst worden. Via de dienst krijgen gebruikers toegang tot instructies voor bepaalde sets in audio en braille. Bij de lancering in 2019 waren instructies voor vier sets beschikbaar, maar intussen zijn dat er al meer dan 60.

Nog niet meteen in Nederland

De Engels- en Franstalige versies van de set zijn nu te bestellen en worden vanaf 1 september geleverd. Vanaf begin 2024 komen ook de Italiaanse, Spaanse en Duitse versies op de markt.

Het is nog niet duidelijk of er ook een Nederlandstalige versie aankomt. Lego heeft daar nog niets over gezegd. De volledige lijst van landen waarin de set tot nu toe beschikbaar is, kan je hier vinden. In Europese landen kost de set 89,99 euro.

Lees meer nieuws over Lego.