©Brunel Solar Team

Zonneauto Nuna 12 nu ook thuis in Lego na te bouwen

Zonneauto Nuna 12 nu ook thuis in Lego na te bouwen

29-08-2023 10:06 Laatste update: 11:03

De Nederlandse Nuna-zonneauto's presteren vaak sterk tijdens de World Solar Challenge. Je kan de unieke zonneauto nu ook thuis nabouwen met Lego.

Op 22 oktober start in Australië eindelijk weer de World Solar Challenge. De race voor auto's op zonne-energie wordt maar eens per twee jaar gehouden, en was door de tussenkomst van corona voor het laatst in 2019. De verwachtingen zijn extra hooggespannen voor het Brunel Solar Team met studenten van de Technische Universiteit Delft, dit jaar met de Nuna 12. 

De Nuna-auto's wonnen al 7 keer bij de World Solar Challenge. De laatste keer was in 2017, waarna het Belgische Solar Team er in 2019 met de winst vandoor ging, terwijl de Nederlandse auto in brand vloog. Dit jaar zijn er nieuwe kansen, maar ook meer tegenstanders dan ooit: er doen 31 teams mee.

Lego Nuna 12 – winnen kan ook

Dit jaar kan je ook je eigen Nuna-auto bouwen. Het Solar Team heeft bouwinstructies gemaakt voor je eigen Lego Nuna 12. Daarbij moet je wel je eigen Lego-doos induiken om de benodigde stukjes te vinden. Het Solar Team hoopt met de instructies het plezier van het bouwen van een zonne-auto te verspreiden. Je kan 'm ook eigen maken, door er zelf stickers op te plakken.

Bright mag drie Lego-bouwpakketten van de Nuna 12 weggeven, inclusief alle benodigde steentjes. Volg ons op Instagram en op YouTube om binnenkort te zien hoe je kan meedoen.