©Oppo

Oppo steekt Samsung naar de kroon met deze nieuwe vouwtelefoon

Oppo steekt Samsung naar de kroon met deze nieuwe vouwtelefoon

29-08-2023 13:26

Na Samsung en Motorola komt ook Oppo weer met een nieuwe opvouwbare klaptelefoon in een compact formaat. Het Chinese merk heeft vandaag de Find N3 Flip onthuld: een geduchte concurrent voor de Flip5 van Samsung.

Een half jaar na de internationale introductie van de Find N2 Flip heeft Oppo alweer de opvolger aangekondigd. Dat deed het bedrijf tijdens een event in China, waar de N2 Flip uitgroeide tot de best verkochte vouwtelefoon van het land. De nieuwe Find N3 Flip is een directe rivaal voor de Samsung Galaxy Z Flip5.

Het Oppo-toestel heeft ongeveer dezelfde vorm van de Samsung-klaptelefoon, maar valt op met een relatief groot, rond camera-eiland voorop, naast een langwerpig coverschermpje. De Find N3 Flip zal binnenkort ook internationaal op de markt komen, maar of het toestel in Nederland verschijnt is nog niet bekend.

De nieuwe Oppo-vouwtelefoon heeft een 6,8 inch 120 Hz-scherm met 403 ppi aan de binnenkant en een 3,26 inch coverdisplay met 250 ppi. Ter vergelijking: de Samsung-concurrent heeft een groter, vierkant scherm voorop (3,4 inch) en een iets kleiner scherm (6,7 inch) aan de binnenkant.

Drie camera's

De Oppo Find N3 Flip heeft op papier betere camera's dan het Samsung-toestel, dat twee 12 megapixel-camera's heeft. Het zijn drie camera’s die in samenwerking met Hasselblad zijn gemaakt: een 50 megapixel hoofdcamera, een 32 megapixel telefotocamera en een 48 megapixel ultragroothoek. De selfiecamera biedt 32 megapixel. 

Het Oppo-toestel is iets dikker en iets zwaarder dan de Flip5, maar het scheelt niet veel. Oppo verkoopt ook een modieus hoesje voor de Find N3 Flip met een lusriem om de telefoon makkelijker vast te houden.

Onder de duizend euro?

De Find N3 Flip heeft 12 GB werkgeheugen en keuze uit 256 of 512 GB opslag. Omgerekend van de Chinese prijs is de vanafprijs een kleine 900 euro, maar de Europese prijs is nog niet bekend. De voorganger N2 Flip kostte in Europese landen iets meer dan duizend euro. De Samsung Flip5 met 256 GB heeft een adviesprijs van 1199 euro. 

Lees ook: Samsung Flip5 pas kapot na 400.000 keer open- en dichtvouwen