Nieuwe vouwtelefoon OPPO gaat strijd aan met Samsung
Opvouwbare smartphone

Nieuwe vouwtelefoon OPPO gaat strijd aan met Samsung

16-02-2023 08:16 Laatste update: 08:33

Het Chinese telefoonmerk OPPO lanceert zijn vouwtelefoon Find N2 Flip ook in Nederland. De telefoon heeft een scherm dat in het midden horizontaal wordt dubbelgevouwen.

Dichtgeklapt heeft de nieuwe OPPO Find N2 Flip een compact, vierkant formaat net als de concurrenten Samsung Galaxy Z Flip en Mototola Razr. Het is de eerste vouwtelefoon van OPPO die ook in Europa op de markt komt. In China bracht het merk een jaar geleden al de vouwbare Oppo Find N uit.

Samsung verkoopt al enkele jaren vouwtelefoons in twee formaten: de Galaxy Z Fold en Z Flip. Motorola introduceerde onlangs de nieuwe versie van zijn vouwtelefoon Razr in Nederland. 

OPPO Find N2 FlipDe Find N2 Flip staat op de Franse site van de fabrikant voor 1099 euro en in Spanje kost het toestel 1049 euro. Inmiddels is de Samsung Galaxy Z Flip4 voor minder dan duizend euro verkrijgbaar. Binnenkort zou het toestel ook in Nederland op de markt moeten komen, maar OPPO heeft nog niet gezegd wanneer dat gebeurt.

Coverscherm

De Find N2 Flip heeft aan de binnenkant een 6,8 inch 21:9-scherm met 120 Hz-ververssnelheid. Aan de buitenkant zit een schermpje in een portretmodus van 3,26 inch, dat zes meldingen kan tonen of pas gemaakte foto's. Volgens OPPO is dit het 'grootste coverscherm op een klaptelefoon'.

De N2 Flip werkt met de MediaTek-chip Dimensity 9000+ en heeft een 4300mAh accu. Het toestel beschikt over een 32 megapixel-selfiecamera in het binnenscherm en twee camera’s aan de buitenkant: een 50 megapixel-hoofdcamera en een ultragroothoekcamera. 

 OPPO ziet ook toekomst in vouwtelefoons. Topman Billy Zhang noemt opvouwbare smartphones 'een van de belangrijkste productstrategieën van OPPO'. "We doen vol vertrouwen mee in dit groeiende segment van de smartphonemarkt. We zullen blijven investeren in foldables", aldus Zhang

Terwijl de wereldwijde smartphoneverkopen al tijden flink dalen, zijn vouwbare smartphones nog wel een groeisegment. Onderzoeksbureau Counterpoint verwacht dat er dit jaar meer vouwtelefoons worden verkocht.

De nieuwe vouwtelefoons van Samsung en Motorola: