©Weibo/UnclePan

iPhone 15 hoesjes leren hoesje leer case iphone15

Ook de iPhone 15-hoesjes gaan op de schop

29 augustus 2023 om 17:47
Laatste update: 29 augustus 2023 om 18:24

Apple zou voor de iPhone 15-lijn voor het eerst in jaren geen officiële leren hoesjes uitbrengen. De luxere variant op het siliconen hoesje zou bij de iPhone 15 een geweven exemplaar zijn, van een soort imitatie-leer.

LEES OOK: Apple onthult iPhone 15 op 12 september - dit kun je verwachten

Er gingen al langer geruchten dat Apple dit jaar bij de iPhone 15 niet voor leren hoesjes zou gaan. En 9to5Mac zegt dat nu te kunnen bevestigen. Een reden wordt niet gegeven, maar de site neemt aan dat duurzaamheid en de milieu-impact van leer meespelen bij de beslissing. Apple heeft groene maatregelen hoog op de agenda en de productie van leer vraagt om vrij veel energie en water. Verder zou ook diervriendelijkheid kunnen meetellen.

Imitatie-leer

Apple zou in plaats van leer voor de iPhone 15 hoesjes van een soort geweven imitatie-leer aanbieden, als luxere variant op de siliconen-hoesjes die ook elk jaar verschijnen. Op het Chinese Weibo is een afbeelding van drie van de vermeende geweven iPhone-hoesjes verschenen en ook op X zijn afbeeldingen te zien.

De hoesjes ogen wat matter dan echt leer, en zijn er in ieder geval in de kleuren blauw, paars, grijs en groenblauw. De nieuwe iPhones beloven naast nieuwe hoesjes ook nieuwe, gestoffeerde kabeltjes te krijgen.

Geweven kabels

Apple levert bij zijn Macs en toetsenborden al wat langer van zulke geweven kabels, die wat duurzamer aanvoelen en soepeler op te rollen zijn.

De nieuwe iPhone 15's worden op 12 september onthuld. Tijdens de presentatie worden ook twee nieuwe Apple Watches verwacht.

Lees al het nieuws over de iPhone 15.