©Lenovo

Lenovo stopt een groot game-scherm in een bril

Lenovo stopt een groot game-scherm in een bril

01-09-2023 16:29 Laatste update: 16:32

Draagbaar gamen betekent vaak een klein scherm. Lenovo wil dat veranderen met de Legion Glasses: een bril die een groot tv-scherm simuleert.

Eén van de eerste party tricks van VR-brillen was al de virtuele bioscoop. Een bril met twee kleine schermpjes vlak voor je ogen, kan de illusie wekken van een groot scherm iets verderop. Bij een VR-bril is dat niet de boeiendste toepassing, maar wat als je een veel kleinere bril maakt, met zo'n groot virtueel scherm als enige toepassing? Dat zijn de nieuwe Lenovo Legion Glasses.

De bril is voorzien van twee micro-OLED-schermpjes met 1920x1080 pixels per oog. Die toveren een scherm met diezelfde full-hd resolutie tevoorschijn. Het is nog niet duidelijk hoe groot dat virtuele scherm precies is, wel is duidelijk dat het draait met een verversing van 60Hz.

De bril heeft ook ingebouwde speakers, en is voorzien van een USB-C-aansluiting met DisplayPort. De gadget is aan te sluiten op apparaten met Windows, Android, iOS en macOS.

Het lijkt erop dat de bril totaal wordt aangestuurd door het aangesloten apparaat: er is geen sprake van een batterij. De bijgeleverde kabel van 1,2 meter is misschien wat aan de korte kant.

De Lenovo Legion-bril is naar verwachting verkrijgbaar in oktober, vanaf 499 euro.

Lees ook: Lenovo lanceert Nintendo Switch-achtige handheld game-pc