©Samsung

Geen zin om te bellen? Samsung laat een AI-stem die op jou lijkt antwoorden

Geen zin om te bellen? Samsung laat een AI-stem die op jou lijkt antwoorden

4 september - 12:53

Samsung test een nieuwe functie in zijn smartphone Galaxy S23 waarmee je een telefoongesprek kunt beantwoorden met een met AI gegenereerde stem die op jouw stem lijkt.

De functie zit in een nieuwe testversie van de Samsung-interface One UI 6 voor de Galaxy S23, meldt de site Android Police. Het is een onderdeel van de bestaande functie Bixby Text Call. Gebruikers krijgen naast de algemene stem van de Samsung-assistent de optie om zelf een aangepaste, synthetische stem te maken, die op hun eigen stem lijkt. Ze moeten daarvoor tien voorbeeldzinnen inspreken. Het AI-systeem van Samsung kan daarna de stem van de gebruiker nadoen. 

Amerikaans Engels

Momenteel is de functie in de tweede bètaversie van One UI 6 alleen beschikbaar als de taalinstellingen op Amerikaans Engels staan. Jouw AI-stem heeft volgens Android Police dan ook een Amerikaans accent, zelfs als je de voorbeeldzinnen met een ander account inspreekt.

Samsung heeft de functie nog niet officieel aangekondigd. Het is dan ook nog niet bekend wanneer dit wordt uitgebracht en welke Samsung-telefoons de functie krijgen. 

Chatten met bellers voordat je opneemt

Met de functie Bixby Text Call kunnen Samsung-gebruikers al in realtime met bellers communiceren voordat ze een oproep beantwoorden. Dat werkt mede dankzij automatische transcriptie. De beller krijgt dan een melding dat de gebelde persoon een virtuele assistent gebruikt om te antwoorden, waarna ze kunnen aangeven wat het doel van hun oproep is. 

AI-systemen zijn de laatste tijd steeds beter geworden in het nabootsen van stemmen. Daarvoor zijn meestal nog maar een paar seconden aan geluidsopnames nodig.

Lees meer nieuws over smartphones.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s