©Sonos

Sonos Move 2 onthuld: draagbare stereo-speaker met lange accuduur

Sonos Move 2 onthuld: draagbare stereo-speaker met lange accuduur

06-09-2023 15:00 Laatste update: 15:15

Sonos heeft zijn nieuwe draagbare speaker Move 2 aangekondigd. De nieuwe speaker heeft stereogeluid, tot 24 uur batterijduur en nog wat kleine vernieuwingen.

De eerste Sonos Move verscheen in 2019 en was toen de eerste draagbare speaker van het merk met zowel bluetooth als wifi. Vandaag heeft de fabrikant de Sonos Move 2 onthuld, die tot 24 uur afspeeltijd op één acculading biedt. Dat is veel meer dan de 10 uur van de voorganger. Ook heeft de nieuwe speaker stereogeluid, dankzij twee tweeters, terwijl de huidige Move er maar eentje heeft. In de Move 2 zit ook weer een woofer ingebouwd voor extra bass. 

De nieuwe draagbare speaker werkt veel zuiniger in de standby-modus: hij gebruikt dan 40 procent minder stroom vergeleken met het vorige model. De batterij is vervangbaar en de speaker is gemaakt van gerecycled kunststof. De Move 2 heeft weer een IP56-rating, wat betekent dat hij bestand is tegen vallen, waterspatten, regen, vuil en zonlicht. 

USB-C en line-in

Net als de recente Sonos Era-speakers heeft de Move 2 een aanraakgevoelig bedieningspaneel aan de bovenkant. Met de usb-c-poort kun je bijvoorbeeld je smartphone opladen en het apparaat heeft nu ook een line-in voor het aansluiten van andere audioapparaten. Met Trueplay-tuning past de Move 2 het geluid aan je omgeving aan. 

De speaker ondersteunt geen Google Assistent, maar wel Sonos Voice Control en Amazon Alexa. Ook is er ondersteuning voor Apple AirPlay 2. Je kunt via bluetooth naar twee met wifi gekoppelde Move 2-speakers streamen.

Ook olijfgroen

De Sonos Move 2 is er in de nieuwe kleur olijfgroen, en daarnaast in wit en zwart. De Move 2 is vanaf 20 september verkrijgbaar en kost 499 euro.

Lees meer nieuws over gadgets.