Nieuwe Sonos-speakers: ruimtelijker maar beperkter?

Bright-presentator Eric Bouwman was bij het Sonos-event.

Bright Podcast

Nieuwe Sonos-speakers: ruimtelijker maar beperkter?

08-03-2023 17:15 Laatste update: 18:27

Sonos luidt een nieuw tijdperk in met zijn nieuwe Era-speakers. De luidsprekers hebben grote vernieuwingen maar onderling ook grote verschillen. En hoe zit het met Google Assistant?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

De Sonos Era 100 en Era 300 zijn de eerste totaal nieuwe Sonos-speakers in vijf jaar tijd, als we de soundbars en draagbare speakers niet meetellen. Op audio-gebied is veel veranderd in die tijd: hoe speelt Sonos daar op in? En hoe zit het met alle functies: de nieuwe Sonos-speakers kunnen meer, maar gek genoeg ook een beetje minder dan hun voorgangers.

Verder in het tech-nieuws: TikTok lanceert een betaalmuur, de verkoop van draadloze oordoppen is ingestort en de top 10 van best verkochte smartphones is bekendgemaakt. 

Luister de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

Console: Playdate, die schattige gele handheld-spelcomputer met een zwengeltje, heeft nu een eigen gamewinkel. Die heet Catalog en staat vol met creatieve nieuwe games. Sommige gratis, sommige voor een paar dollar. Als je een Playdate overweegt, koop hem dan nu want over een maand gaat de prijs met 20 dollar omhoog. Nu kost hij nog 179 dollar, en de levertijden zijn inmiddels gedaald. Extra tip: koop er meteen zo’n leuk paars hoesje bij.

Podcast: The Glitch, over de Australiër Dan Saunders, een barkeeper die bijna blut was toen hij op een nacht iets geks ontdekte tijdens het pinnen. Door een fout in een betaalautomaat en zijn creditcard kon hij veel meer geld opnemen dan hij had – zonder dat de bank het snel kon opmerken. En dat elke nacht als hij op het juiste moment dezelfde handelingen deed op een betaalautomaat van zijn bank NAB. Wat doe je als je 'gratis geld' van een bank kunt krijgen? Bel je de bank? Dan deed dat niet, hij pinde in vier maanden in totaal 1,6 miljoen dollar. De podcast gaat over wat hij met het geld deed en hoe het met hem afliep.

Miniserie: Fleishman Is In Trouble op Disney+. New Yorkse 'dramedy' over een koppel dat in scheiding ligt. De verteller is een vriendin; het verhaal volgt onder meer een chirurg die voor het eerst Tinder gebruikt. Hoofdrollen zijn voor Jesse Eisenberg (van The Network), Claire Danes (Homeland) en Lizzy Caplan (Now You See Me-films), het tempo ligt lekker hoog.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.