Gazelle komt met krachtige e-bikes met opsporing bij diefstal

©Gazelle

gazelle elektrische fiets e-bike eclipse gps tracker diefstal verzekering
7 september om 22:46
Laatste update: 11 december om 11:44

Gazelle heeft twee e-bikes die geschikt zijn voor lange fietstochten aangekondigd: de Eclipse T11 HMB en Eclipse C380 HMB. De elektrische fietsen hebben een nieuwe krachtige Bosch-middenmotor, een grote accu, een GPS-tracker en één jaar gratis diefstal- en schadeverzekering.

De nieuwe e-bikes in de Gazelle Eclipse-lijn zijn bedoeld om comfortabel lange fietstochten mee te maken, ook ver buiten de stad. Dankzij de verende voorvork heb je minder last van trillingen en door de verstelbare stuurpen met een V-vorm zit je prettig rechtop. De Shimano hydraulische schijfremmen zorgen ervoor dat je soepel kunt remmen.

De accu zit vergrendeld met een slot in het frame en haal je er met de fietssleutel uit. De accu heeft een capaciteit van 750Wh en biedt tot 135 kilometer rijbereik per lading. Doordat de kabels mooi zijn weggewerkt in het frame is de fiets ook nog eens hufterproof voor in de Nederlandse fietsenstallingen. De Schwalbe-banden geven je meer controle en zijn breder en beter bestand tegen oneffenheden op asfalt en onverharde paden.

Krachtige ondersteuning

De nieuwe Eclipse-fietsen hebben de krachtigste Bosch-motor tot nu toe. De Performance Line CX-middenmotor heeft een maximaal koppel van 85 newtonmeter. Je kunt de fiets bedienen via het Bosch Kiox 300-display. Op dit display kun je navigeren en je fiets besturen. Zo ben je niet afhankelijk van je telefoon, maar kun je alles vinden op het Bosch-scherm aan je stuur. 

©Gazelle

Derailleur of Enviolo

De twee modellen beschikken over een ketting of een riemaandrijving. Bij de C380 HMB, het duurdere broertje, krijg je een riemaandrijving met een traploze Enviolo-versnelling zonder vaste schakelstanden. Dit zorgt ervoor dat je geleidelijk kan schakelen. Bij dit schakelsysteem heb je geen standen maar een soort curve waar je op kan schakelen.

Kies je voor de Eclipse T11 HMB, dan krijg je een Shimano Deore XT derailleur. Er is geen enkele heuvel te steil, want je hebt keuze uit elf versnellingen.

GPS-tracker

De Eclipse-fietsen hebben beide een ingebouwde GPS-tracker. Dankzij dit systeem is het mogelijk de Eclipse op afstand te volgen, mocht een dief ermee vandoor gaan. Bij aanschaf van de e-bike krijg je een jaar gratis een diefstalverzekering. In dit jaar zit een opsporingsteam klaar voor je wanneer je fiets verdwenen is.

Volgens Gazelle heeft dit team 80 procent van de gevallen in korte tijd succes. VanMoof had jarenlang een soortgelijk concept, met zijn opsporingsteam Bikehunters.  

Prijzen

De Eclipse is verkrijgbaar met een lage en hoge instap en is beschikbaar in de maten S tot en met XL. De Eclipse T11 HMB is er in de kleuren Anthracite Grey en Metallic Orange en heeft een adviesprijs van 5999 euro. De Eclipse C380 HMB is er in de kleuren Anthracite Grey en Thyme Green en kost 5499 euro. De productie start in november.

©Gazelle

Lees meer nieuws over e-bikes