© Polaroid

Polaroid brengt voor het eerst handmatig instelbare camera op de markt

Polaroid brengt voor het eerst handmatig instelbare camera op de markt

08-09-2023 08:30

Polaroid staat vooral bekend om zijn budgetvriendelijke camera’s die foto’s meteen afdrukken. Maar nu brengt het merk voor het eerst een premium model op de markt: de I-2. Het is de eerste analoge instant camera die je handmatig kan instellen.

Polaroid is niet meer het originele bedrijf. Het huidige bedrijf, Polaroid BV, werd in 2008 opgericht om opnieuw instantfilm voor Polaroidcamera's op de markt te brengen nadat het oorspronkelijke bedrijf eerder failliet was gegaan. Sindsdien heeft het bedrijf ook een reeks eigen camera’s op de markt gebracht, voor betaalbare prijzen.

Daar brengt het nu verandering in met de Polaroid I-2, die 700 euro kost in Europa. De I-2 komt met zes verschillende opnamestanden. Gebruikers kunnen onder andere kiezen om alleen de sluitertijd of het diafragma handmatig in te stellen, terwijl de camera de rest doet om de correcte belichting te garanderen. Voor wie een stapje verder wil gaan, is er een volledig manuele modus.

Sluitertijden

Verwacht geen equivalent van een DSLR-camera. De laagste F-stop die je kan bereiken, de term die gebruikt wordt om te bepalen hoeveel licht er door de cameralens valt, is F/8. Een lagere F-stop betekent dat je camera meer licht kan opvangen. Bij DSLR-camera’s bedraagt de laagste F-stop vaak F/4 of lager. De hoogste F-stop van de I-2 is F/64.

Volgens Polaroid zijn er 'meer dan 30' verschillende sluitertijden mogelijk, van 1/200e van een seconde tot 1/10e. Daardoor is het ook mogelijk om relatief snel bewegende zaken te fotograferen, hoewel gezegd moet worden dat je ook hier geen DSLR-kwaliteit moet verwachten. 

Ook via de app

De camera is uitgerust met een driedubbele lens met autofocus, die met behulp van een LiDAR-sensor de focusafstand tot een object bepaalt. Voor wie extra creatief wil zijn, is het ook mogelijk om 49mm filters in de camera te steken.

Verder kan de I-2 worden uitgerust met een externe flits-unit, hoewel er ook een is ingebouwd. De camera kan op een statief worden gemonteerd en kan via de app van Polaroid worden bediend met je smartphone.

Volgens Polaroid kan je met de I-2 op één acculading 15 filmverpakkingen opdoen voordat je die moet herladen. Dat gebeurt met een USB-C-kabel. De camera zal compatibel zijn met i-Type, 600 en SX-70 film. 

Lees meer gadget-nieuws.

© Polaroid