©Bright

Duurtest vernieuwde Tesla Model S: is het objectief de beste auto?

Duurtest vernieuwde Tesla Model S: is het objectief de beste auto?

24-09-2023 10:57 Laatste update: 10:58

Onze autotester Rutger reed een maand in de vernieuwde Tesla Model S, die tot 700 kilometer rijdt op een acculading. In dit vierde deel: de conclusie.

Op Twitter vroeg iemand me naar aanleiding van onze video over de Tesla Model S of het objectief de beste auto ter wereld is. Het korte antwoord is: nee. Het lange antwoord lees je hieronder.

Ik vind de Tesla Model S op dit moment de beste auto in de wereld. Waarom? Omdat hij elektrisch is en dus minder milieubelastend is dan een auto op brandstof. Omdat hij enorm ruim is. Omdat hij belachelijk snel is en dat is grappig als je iemand in moet halen. Omdat hij supersnel kan laden en zelf weet wanneer dat moet, waar dat moet en of daar plek is om te laden of niet. Vanwege al deze zaken vind ik de Model S de beste auto ter wereld.

Niet voor iedereen

Is dat objectief? Nee, er zijn mensen die alleen boodschappen doen met de auto bij een supermarkt met hele kleine parkeervakjes. Die vinden de Model S helemaal niks. En terecht.

Er zijn mensen die hun auto graag als uithangbord van hun persoonlijkheid zien. Hoewel Elon Musk hard zijn best doet om zowel de 'rechtse narcist' als de 'linkse klimaatdrammer' hetzelfde uithangbord te geven, past een V8 pick-up wellicht meer bij de eerste en een Fiat 500e wellicht beter bij de tweede.

Stressloos

Kortom: wat de beste auto is, ligt voor 100 procent aan jou als gebruiker. Ik wil een auto die me zoveel mogelijk reisstress ontneemt, zowel als het gaat om het meenemen van spullen als het navigeren naar mijn bestemming. En dan is de Tesla Model S de beste auto van de wereld.

Eerder in deze Tesla Model S-duurtest:

Week 1: Tesla Model S: wat biedt deze vernieuwde versie? 

Week 2: Tesla Model S: lange afstanden, zonder stress

Week 3: Tesla Autopilot ligt niet meer ver voor op de concurrentie

Kijk ook Rutgers video over de nieuwe Tesla Model S:

In de Bright Duurtest testen we elke maand een andere elektrische auto