©Apple

Nieuwe AirPods Pro verschenen: opladen met usb-c én goedkoper

Nieuwe AirPods Pro verschenen: opladen met usb-c én goedkoper

12-09-2023 21:28 Laatste update: 22:54

Apple heeft na de presentatie van de nieuwe iPhone 15's en de nieuwe Apple Watches ook een upgrade van de AirPods Pro aangekondigd. De oordoppen zijn nu ook op te laden via usb-c. Bovendien zijn ze goedkoper en stofbestendiger.

Zoals verwacht maken ook de AirPods Pro (2e generatie) de overgang naar usb-c: de MagSafe-oplaadcase heeft nu de usb-c-poort. Je kunt de AirPods Pro-case volgens Apple met een usb-c-kabel 'direct opladen met je iPhone 15'. Alle nieuwe iPhones beschikken ook voor het eerst over usb-c-poorten.

Er is nog een kleine verbetering in de nieuwe AirPods Pro: ze kunnen beter tegen stof. Zowel de oordoppen als de case hebben een betere stofbestendigheid volgens de IP54-norm.

Ook bieden de AirPods Pro volgens Apple ondersteuning voor Lossless-audio in combinatie met de Apple Vision Pro, zodra die mixed reality-bril volgend jaar in de VS verschijnt. Wanneer de Vision Pro in Nederland verschijnt, is echter nog niet bekend.

Iets goedkoper

De AirPods Pro (2e generatie) zijn iets goedkoper geworden. De vorige versie kostte in ons land 299 euro, maar de nieuwe usb-c-variant is vanaf 22 september verkrijgbaar voor 279 euro. 

Ook de bedrade oortjes van Apple, de EarPods, maken nu de stap naar usb-c. De bedrade oordoppen met usb-c kosten 19 euro, dezelfde prijs als de versie met een Lightning-aansluiting.

Lees meer nieuws over het Apple-event.