©Honda

Deze nieuwe elektrische scooter van Honda is net een rijdende koffer

Deze nieuwe elektrische scooter van Honda is net een rijdende koffer

14-09-2023 16:26 Laatste update: 17:21

Honda komt met een opvouwbare elektrische scooter, geïnspireerd op zijn bekende mini-scooter uit de jaren 80. De nieuwe Motocompacto past makkelijk in je kofferbak.

Honda verkocht tussen 1981 en 1983 al de iconische mini-scooter Motocompo, die was op te vouwen tot het formaat van een koffer. Honda brengt het concept nu terug met de nieuwe Motocompacto: die is volledig elektrisch en gaat 24 km/u. De Honda Motocompacto is bedoeld om makkelijk mee te nemen en is alleen geschikt voor korte ritjes in de stad.

Opgevouwen is de scooter 74 cm lang, 54 cm hoog en 9,5 cm breed. Hij weegt 18,5 kg en met de draaghendel kun je hem makkelijker optillen. Je kunt er 19 kilometer op rijden voordat de accu leeg is. Na 3,5 uur aan de lader is de accu weer vol. De scooter heeft slechts 490 W vermogen, voorwielaandrijving en 16 Nm koppel.

Opbergruimte en kickstand

Volgens Honda heeft de kleine scooter een zachte zitting van schuimrubber, uitklapbare voetsteunen en een opbergruimte. Met een app kan je via bluetooth instellingen aanpassen. Op het stuur zit een simpel display, dat de snelheid en accucapaciteit toont.  

De scooter heeft een aluminium frame, een led-koplamp en -achterlicht, en op de kickstand zit een gelaste stalen slotlus, die volgens Honda compatibel is met de meeste fietssloten.

995 dollar

De Motocompacto wordt verkocht in combinatie met de nieuwe elektrische SUV’s, waar het Japanse bedrijf de komende jaren mee komt. De scooter is ontworpen in Amerika, waar hij in november als eerste op de markt komt. Daar kost de Motocompacto 995 dollar. Over de Nederlandse prijs en verkrijgbaarheid is nog niets bekend.

Lees meer nieuws over elektrisch rijden