©Nintendo

Nintendo-klassieker Paper Mario: The Thousand-Year Door in HD naar de Switch

Nintendo-klassieker Paper Mario: The Thousand-Year Door in HD naar de Switch

14-09-2023 17:11

De game Paper Mario: The Thousand-Year Door komt volgend jaar met verbeterde graphics uit voor de Nintendo Switch. De RPG verscheen in 2004 voor de GameCube en groeide uit tot een culthit.

The Thousand-Year Door is het tweede deel in de reeks markante avonturen van een platte, papieren versie van Super Mario. De games onderscheiden zich door hun komische verhaal waarin Mario met een groep vreemde partners door het land trekt en turn-based-gevechten heeft met alles van goomba's tot worstelaars en van piraten tot draken. Ondertussen lost hij mysteries op en maakt hij gebruik van zijn speciale papier-krachten door bijvoorbeeld in een papieren vliegtuigje te veranderen.

Veel spelers beschouwen The Thousand-Year Door als de beste game in de reeks, waarvan het nieuwste deel in 2020 op de Nintendo Switch verscheen. The Thousand-Year Door is de meest rpg-achtige titel in de serie, die daarna wat meer nadruk legde op actie.

Door de cultstatus die The Thousand-Year Door verwierf, wordt de GameCube-versie vandaag de dag nog steeds voor relatief hoge prijzen tweedehands doorverkocht. De Switch-versie met verbeterde graphics verschijnt ergens in 2024.

Peach-game heeft een titel

De titel van de eerder getoonde game rond Princess Peach is bekend. Princess Peach: Showtime! verschijnt op 22 maart 2024, en draait om het redden van een vervloekte toneelvoorstelling. Geheel in stijl kan Peach zich verkleden en andere rollen aannemen op het podium, compleet met speciale krachten. Detective Peach, Kung-Fu Peach en meer.

Mario vs. Donkey Kong

Nintendo komt met een totaal nieuw vormgegeven versie van de game Mario vs. Donkey Kong. Die verscheen in 2006 voor de Game Boy Advance. De platformgame laat spelers puzzels oplossen om steeds weer een level verder te komen. Deze nieuwe versie van Mario vs. Donkey Kong verschijnt op 16 februari 2024 voor Nintendo Switch.

Gratis F-ZERO online-game

De klassieke SNES-racer F-ZERO komt naar de Switch als battle-royale game. In F-ZERO 99 racen 99 spelers tegen elkaar op een circuit. Iedereen heeft een energiebalk die leegloopt: sneller bij botsingen en boosts. Wie de energiebalk leeg rijdt, ontploft. De game is direct beschikbaar voor gebruikers met een Nintendo Switch Online-abonnement.

Lees meer game-nieuws.