Opvolger Nintendo Switch komt eraan: 'Al geheime demo's voor ontwikkelaars'

©Unsplash

nintendo switch 2 opvolger nieuwe spelcomputer
7 september 2023 om 14:34
Laatste update: 8 september 2023 om 13:47

Nintendo heeft aan game-ontwikkelaars achter gesloten deuren al de opvolger van de Nintendo Switch gepresenteerd. De nieuwe spelcomputer komt waarschijnlijk pas in de loop van volgend jaar op de markt.

Nintendo heeft onlangs technische demo's gegeven van de nieuwe Switch 2 tijdens besloten sessies op de beurs Gamescom in Keulen, meldt Eurogamer. Nintendo heeft zelf tot nu toe niets gezegd over de opvolger van de Switch, die volgens geruchten in de tweede helft van 2024 verschijnt. De Switch 2 is net als de voorganger te gebruiken als handheld console en als spelcomputer gekoppeld aan een televisie.

'Opgevoerde' Zelda-game en ray-tracing

Tijdens een van de demo’s was volgens Eurogamer een 'opgevoerde versie' van Zelda: Breath of the Wild te zien, bedoeld om de betere specs van de Switch 2 te laten zien. Het was een technische demo, dus het betekent niet dat Nintendo de populaire launchgame van de Switch uit 2017 opnieuw wil uitbrengen in een verbeterde versie. 

Nintendo heeft volgens de gamesite VGC ook The Matrix Awakens op de ontwikkelkit van de Switch 2 laten zien. Die demoversie was eerst ontworpen om de mogelijkheden van Unreal Engine 5 op de PlayStation 5 en Xbox Series X te tonen, maar Nintendo kreeg het ook werkend op een vroege versie van zijn aanstaande handheld. De demo gebruikte op de Switch 2 volgens VGC ray-tracing en de upscalingtechniek DLSS van Nvidia. 

Recent lekte al uit dat de eerste ontwikkelkits voor de Switch 2 inmiddels in handen zijn van enkele belangrijke gamebedrijven. Ook Eurogamer denkt dat een introductie in de tweede helft van volgend jaar voor de hand ligt. Nintendo zelf geeft geen commentaar.

Super Mario Bros. Wonder

Nintendo kondigde in juni een aantal grote nieuwe games voor de Switch aan voor de komende maanden, waaronder Super Mario Bros. Wonder, een Super Mario RPG-remake en een nieuwe WarioWare.

In 2024 volgen dan nog een port van Luigi's Mansion 2 en een nieuwe Princess Peach-game. Wanneer het langverwachte Metroid Prime 4 verschijnt, is nog niet bekend.

Switch 2 mogelijk met lcd-scherm

De Switch 2 krijgt mogelijk een lcd-scherm om de prijs laag te houden en om te voorkomen dat er in de maanden na de lancering tekorten ontstaan. Die stap zou opmerkelijk zijn, omdat Nintendo in 2021 nog kwam met een verbeterd Switch-model met een oled-scherm

De volgende Switch zou ook meer opslagruimte krijgen, maar hoeveel is niet duidelijk. Ook zou de console opnieuw fysieke games met cartridges ondersteunen. Het is nog niet bekend of je met de Switch 2 ook bestaande Switch-games kan spelen. 

Lees meer game-nieuws.