©Bright

iPhone 15 toont informatie over de batterij die niet eerder op iPhones te zien was

iPhone 15 toont informatie over de batterij die niet eerder op iPhones te zien was

20-09-2023 18:01 Laatste update: 18:01

De nieuwe iPhone 15 geeft gebruikers belangrijke extra informatie over de status van de batterij van de telefoon. In de instellingen staat voor het eerst op iPhones het exacte aantal laadcycli vermeld.

De eerste reviews van de iPhone 15’s - ook die van ons - zijn al verschenen, maar nog steeds komen er nieuwe details aan het licht. Zo werd vandaag duidelijk dat de iPhone 15 en 15 Pro een functie hebben die nog niet eerder op iPhones aanwezig was. In het Over-scherm in de instellingen kun je zien hoeveel oplaadcycli de iPhone-batterij heeft doorlopen. Elke keer dat je de volledige capaciteit van de batterij leegmaakt, wordt er een laadcyclus geregistreerd. Bij lithium-ionbatterijen neemt de capaciteit bij elke oplaadcyclus iets af. 

Laadcapaciteit

Macs tonen al jaren het exacte aantal laadcycli in het systeemoverzicht van macOS. De informatie over oplaadcycli is belangrijk bij het bepalen of je een batterij moet laten vervangen. 

De batterij in de meeste Apple-producten is ontworpen om tot 80 procent van de oorspronkelijke laadcapaciteit te behouden bij het maximale aantal cycli. Bij recente iPhones is dat volgens Apple ongeveer 500 laadcycli. Het percentage van de resterende laadcapaciteit laten iPhones al langer zien.

Klachten over levensduur batterij

Mogelijk heeft de toevoeging van het aantal laadcycli te maken met de recente klachten over de batterijcapaciteit van de iPhone 14 die bij sommige gebruikers relatief snel achteruit lijkt te gaan. Ook de productiedatum van je iPhone en wanneer je die voor het eerst hebt gebruikt staan voortaan in het Over-scherm vermeld.

Naast de extra batterijgegevens is er ook een nieuwe optie om de iPhone automatisch niet meer dan ongeveer 80 procent op te laden, waarmee je de levensduur van de accu kan verlengen. Volgens Apple hebben alle ‌iPhone 15‌-modellen, ondanks dat ze iets grotere accu’s bevatten, dezelfde batterijduur als de iPhone 14-voorgangers.

Kijk ook onze review van de iPhone 15.