© Apple

iPhone 15 verslaat voorgangers qua batterijduur: één model scoort opvallend goed

iPhone 15 verslaat voorgangers qua batterijduur: één model scoort opvallend goed

24-09-2023 21:46

De iPhone 15-toestellen hebben volgens eerste tests een langere batterijduur dan de voorgangers. Dat terwijl Apple zelf vermeldt dat de batterij even lang meegaat. Eén van de nieuwe iPhone 15-modellen komt als winnaar uit de bus.

YouTuber Mrwhosetheboss nam de proef op de som in een nieuwe video. Hij testte de batterijduur van alle versies van de iPhone 15 en vergeleek die met de iPhone 14, de iPhone 14 Pro Max en de iPhone 13 Pro Max. 

Uit zijn experiment komt een duidelijke winnaar naar voren: de iPhone 15 Plus. De batterij van deze versie van Apple's smartphone raakte pas leeg nadat het scherm meer dan 13 uur aan een stuk aan bleef. Dat is een record voor het bedrijf uit Cupertino.

Alle iPhone 15's deden het beter

Ook de iPhone 15 Pro Max brak het vorige record van de iPhone 13 Pro Max. De batterij van de nieuwste Pro Max raakte na 11 uur en 41 minuten schermtijd leeg. Dat is 22 minuten langer dan de 13 Pro Max. De iPhone 14 Pro Max haalde slechts 10 uur en 54 minuten. 

De iPhone 15 Pro en de standaard iPhone 15 versloegen ook hun voorgangers van de veertiende generatie. De batterijen van deze telefoons raakten leeg na respectievelijk 9 uur en 20 minuten en 9 uur en 57 minuten. De standaardversie van de iPhone 14 gooide de handdoek al in de ring na 9 uur en 2 minuten.

Simulatie van echt gebruik

Mrwhosetheboss probeerde tijdens zijn experiment te simuleren hoe een iPhone in het dagelijkse leven gebruikt zou worden. Dat deed hij door tussen activiteiten te switchen, zoals het bekijken van video’s, het spelen van games en het gebruik van de videochat van Zoom. Tijdens de test bleef het scherm altijd aan, totdat de batterij leeg was.

Volgens de technische specificaties van Apple kan de iPhone 15 Pro Max zo’n 25 uur lang gestreamde video’s afspelen. De iPhones 15 Pro en Plus halen zo’n 20 uur. Met een standaard iPhone 15 haal je 16 uur. Deze cijfers zal je tijdens normaal gebruik echter niet halen, omdat op de achtergrond ook andere apps actief zijn.

Lees meer iPhone 15-nieuws.