©CMF

goedkope smartwatch beste apple watch budget

De eerste Nothing-smartwatch is er: veel voor weinig geld

26 september om 22:16

De gadgetfabrikant Nothing heeft zijn eerste smartwatch, onder het nieuwe budgetmerk CMF, dinsdag officieel aangekondigd. De CMF Watch Pro heeft een groot amoled-scherm en een kleine prijs, zeker gezien alle functies.

De eerste Nothing-smartwatch heeft een vierkant 1,96 inch amoled-scherm en een aluminium behuizing met afgeronde hoeken. Het ontwerp heeft iets weg van de Apple Watch. Het scherm van de CMF Watch Pro staat altijd aan en heeft een piekhelderheid van 600 nits en een resolutie van 410x502 pixels, goed voor 332 pixels per inch.

Het Nothing-horloge heeft gps, een hartslagsensor, bloed-zuurstofmeter en slaaptracker. De 340 mAh-batterij gaat bij normaal gebruik 13 dagen mee op een volle lading en in de energiebesparende modus is dat maximaal 45 dagen.

De nieuwe CMF-lijn komt naast de Nothing Phone 2 en de duurdere oordoppen van het merk, dat in 2021 werd gestart door OnePlus-oprichter Carl Pei.

Het horloge is stof- en waterbestendig (IP68-rating) en beschikt over 110 verschillende sportmodi. Je kunt de smartwatch via bluetooth 5.3 verbinden met je Android-telefoon of iPhone. Bij bellen via bluetooth moet AI-ruisonderdrukking de geluidskwaliteit verbeteren. De Watch Pro wordt geleverd met een reeks wijzerplaten met Nothing-designs.

De CMF Watch Pro is verkrijgbaar in metallic of donkergrijs met oranje of grijze bandjes. In de VS kost de smartwatch 69 dollar, maar dat is exclusief btw. In Europa kom je waarschijnlijk uit op 79 euro, maar de Europese prijs is nog niet bekend.

Buds Pro

Ook komen er onder het CMF-label goedkope draadloze oordopjes met actieve ruisonderdrukking (ANC) uit. Die CMF Buds Pro-oordoppen hebben met ANC ingeschakeld een batterijduur van 11 uur en met de laadcase in totaal 39 uur. De oortjes kosten 49 dollar, ook weer zonder btw.

Voor het einde van het jaar komen de CMF-gadgets in Europa op de markt. Dan volgen pas de definitieve europrijzen.

Lees meer tech-nieuws.