© Nothing

Nothing onthult verbeterde Ear(2)-oordoppen

De oordoppen hebben nu knijpbediening in het steeltje.

Meer functies

Nothing onthult verbeterde Ear(2)-oordoppen

22-03-2023 15:34 Laatste update: 15:34

Nothing heeft een nieuwe versie van zijn eerste product uitgebracht: in-ear-oordoppen. Nothing Ear(2) heeft onder meer een gepersonaliseerd geluidsprofiel en nieuwe knijp-bediening.

De Ear(1)-oordoppen met opvallend transparant ontwerp waren halverwege 2021 het eerste product van het jonge techbedrijf Nothing. OnePlus-oprichter Carl Pei stuurt het bedrijf aan: inmiddels verscheen er ook al een Nothing-smartphone en een tweede setje oordopen. Nu is ook de eerste set vernieuwd: grofweg hetzelfde uiterlijk, dezelfde prijs maar meer functies.

Zo heeft de nieuwe versie van de in-ear-oordoppen nu een gepersonaliseerd geluidsprofiel. Gebruikers doen een geluidstest via de app van Nothing. Via microfoons in de oordopjes horen de doppen de vorm, en wordt de muziek daarna op die vorm aangepast. Ook zijn de microfoons van de oordopjes verbeterd, zodat gesprekken beter zouden moeten klinken – zelfs als het waait.

De oordoppen zijn nu een stuk waterdichter.

Twee apparaten tegelijk

De Nothing Ear(2) kan nu ook gekoppeld worden aan twee apparaten tegelijk. Dat maakt het veel makkelijker om tussen smartphone en laptop te wisselen. Bovendien ondersteunen de oordoppen nu ook Hi-Res Audio: geschikt voor muziek tot 24 bit/192 kHz, verzonden met snelheden tot 1Mbps en compatible met de standaard LHDC 5.0.

De oordoppen zijn een stuk waterbestendiger dan de eerste doppen, die IPX4 waren gecertificeerd. Dat is spatwaterdicht, deze nieuwe doppen zijn IP54: stofdicht en bestand tegen een regenbui of flink wat zweet. Het doosje is IP55: officieel is dat spuitwaterdicht. De oordopen hebben knijpbediening, in navolging van de Nothing Ear Stick-oordopen en onder meer de AirPods. Gebruikers knijpen dan in de steeltjes om nummers te pauzeren.

De Nothing Ear(2)-oordoppen zijn vanaf vandaag te bestellen en kosten 149 euro.

5 nieuwe oordoppen getest: 1 grote winnaar!