©Eufy

Dit zijn de nieuwe beveiligingscamera's en deurbel van Eufy: een flinke upgrade

Dit zijn de nieuwe beveiligingscamera's en deurbel van Eufy: een flinke upgrade

28-09-2023 17:32

Eufy heeft drie nieuwe beveiligingscamera's en een nieuwe videodeurbel uitgebracht, allemaal met twee lenzen. Daardoor zien de camera's bijvoorbeeld gezichten beter. De buitencamera kan dankzij een verwijderbaar zonnepaneel draadloos aangesloten worden zonder laadbehoefte.

Twee lenzen is beter dan één, vinden ze bij Eufy. Zowel de nieuwe camera's voor binnen als buiten hebben daarom twee lenzen. Het nieuwe binnenmodel, de S350, volgt de populaire E220 op. Het nieuwe model kan ook draaien en kantelen, voor optimaal zicht op de hele ruimte.

De S350 is voorzien van twee lenzen: een groothoeklens met 4K-sensor en een 2K-telefotolens. Met AI worden beelden van beide lenzen samengevoegd, om tot een hybride zoombereik van 8x te komen. Met dat zoombereik kan de camera gezichten beter zien, en via AI bekijken of er bekende of onbekende mensen in je huis lopen.

Vergelijkbare functies zitten op de nieuwe buitencamera's van Eufy. De Floodlight Cam E340 en de SoloCam S340 hebben beiden dezelfde draai- en kantelbare kop met twee lenzen: een 3K-groothoeklens en een 2K-telefotolens. Ook die lenzen werken samen voor een hybride zoom tot 8x.

Zonnepaneel

De nieuwe Floodlight Cam is voorzien van twee grote lampen en moet dan ook op het lichtnet worden aangesloten. De SoloCam S340 hoeft niet aan het stopcontact, maar kan zichzelf van stroom voorzien met een zonnepaneeltje. Eerdere camera's van Eufy hadden dat ook al, deze is groter en heeft daarom een 25 procent hogere opbrengst. Daardoor is slechts 2 uur zon per dag genoeg om nooit op te hoeven laden.

Het zonnepaneeltje van de S340 is bovendien los te maken, zodat het elders gemonteerd kan worden. Als de camera bijvoorbeeld op een plek met weinig zon hangt, kan het paneeltje verderop worden bevestigd. De stroomtoevoer loopt via een usb-c-kabel, bijgeleverd zit een snoer van 3 meter.

Beide buitencamera's en de binnencamera kunnen totaal alleenstaand worden gebruikt, en bewaren beelden dan op een microSD-kaart tot 128GB, of op een lokaal geheugen van 8GB in het geval van de SoloCam S340. Als de camera's worden gekoppeld met de HomeBase 3 wordt de gezichtsherkenning van de camera's volgens Eufy verbeterd, dankzij de AI-systemen die lokaal op de hub draaien. Die HomeBase kan worden uitgebreid met een hdd of ssd tot 16TB, zodat veel beelden erg lang opgeslagen kunnen worden, zonder abonnementskosten. Dankzij de lichtnetverbinding kan de E340 voortdurend opnemen.

De Eufy FloodCam E340 kost 229,99 euro. De SoloCam S340 kost 199,99 euro. IndoorCam S350 kost 129,99 euro.

AI-systeem volgt gebruikers langs camera's

De drie camera's en onderstaande deurbel ondersteunen een nieuwe AI-functie van Eufy, die werkt op de HomeBase 3. De functie heet Cross-Camera Tracking, en kan mensen, dieren en objecten automatisch volgen langs verschillende camera's.

Als bijvoorbeeld een inbreker rond een pand loopt, vervolgens naar binnen gaat en daar ook rondloopt, maakt AI daar automatisch één clip met één melding van, in chronologische volgorde.

Videodeurbel met verwisselbare accu

De nieuwe videodeurbel van Eufy heeft ook twee lenzen. De E340 filmt vooruit met een 2K groothoeklens, maar ook richting de grond met een 1080p-camera. Dat is bedoeld voor als bezorgers pakketjes achterlaten. Ook deze camera kan op zichzelf werken met 8GB interne opslag, maar werkt completer met de HomeBase. De 6500mAh-accu gaat enkele maanden mee.

De E340 is de eerste Eufy-deurbel waarvoor losse accu's gekocht kunnen worden, zodat die onmiddellijk verder gebruikt kan worden. De E340-videodeurbel kost 179,99 euro.

Eufy kreeg er onlangs een nieuwe concurrent bij: Philips Hue kwam met zijn eerste beveiligingscamera's

Lees meer nieuws over smart home.