iPhone 12 in Frankrijk weer welkom na update voor te hoge straling

©Unsplash

iPhone 12 update straling warmte frankrijk
29 september 2023 om 16:43
Laatste update: 11 december 2023 om 11:44

De Franse toezichthouder ANFR heeft de nieuwe iPhone 12-update getest en goedgekeurd. De update kwam er omdat de Franse overheid een verkoopverbod had ingevoerd voor de iPhone 12.

Voor de software-update van Apple was de stralingswaarde van de iPhone 12 5,74 watt per kilogram lichaamsgewicht. Na de update kwam dit neer op 3,94W/kg. De Europese norm ligt op 4,0 watt per kilogram lichaamsgewicht. Door deze update blijft de iPhone 12 dus beschikbaar voor Franse klanten, en is een eventuele terugroepactie van de baan.

Apple betwistte de Franse resultaten, zei het bedrijf eerder tegen persbureau AFP. Apple wijst op meerdere onafhankelijke analyses die zouden aantonen dat de iPhones wel aan de EU-normen voor straling voldeden. Toch heeft Apple de update uitgebracht, waarschijnlijk ook omdat andere Europese landen met aandacht naar de Franse resultaten keken.

Niet meer bij Apple te koop

Apple verkocht tot voor kort de iPhone 12 uit 2020 nog als goedkopere optie. Het toestel verdween toevallig uit het aanbod van Apple op dezelfde dag dat de Fransen hun metingen naar buiten brachten: toen was de iPhone 15 net onthuld.

Hoewel de iPhone 12 nu niet meer verkocht wordt door Apple zelf is hij nog wel te vinden bij veel andere verkopers.

Lees meer iPhone-nieuws.