De eerste vouwtelefoon van OnePlus is precies dezelfde als die van Oppo

©OnePlus/Oppo

OnePlus Oppo Find Fold vouwtelefoon klaptelefoon geruchten android toestel
3 oktober om 15:58
Laatste update: 11 december om 11:46

Een opmerkelijke stap in telefoonland: OnePlus en Oppo brengen dezelfde opvouwbare smartphone onder verschillende namen uit. Dat heeft OnePlus vandaag bevestigd. OnePlus gaat het toestel de OnePlus Open noemen en bij Oppo heet de telefoon Find N3.

GSMArena meldde onlangs dat de Oppo Find N3 exclusief voor China zal verschijnen, terwijl de OnePlus Open internationaal wordt uitgebracht. Het is niet zeker of dit daadwerkelijk zo is, maar de vorige versie, de Oppo Find N2, was wel alleen beschikbaar in China. Dat terwijl de Find N2 Flip, een klaptelefoon, wel wereldwijd werd gelanceerd. 

Hetzelfde moederbedrijf

Dit zal dan ook de reden zijn dat OnePlus de Open onder zijn eigen naam zal uitbrengen in de rest van de wereld. OnePlus en Oppo vallen onder hetzelfde moederbedrijf: BBK Electronics. Omdat Oppo buiten China minder bekend is, zou het verstandig zijn dit toestel onder het merk OnePlus uit te brengen. 

©OnePlus/ Oppo

Sterker scharnier en grote schermen

Wat betreft de telefoon zelf, meldt Oppo dat het vouwscharnier van de telefoon 37 procent sterker zal zijn en 31 procent minder onderdelen bevat dan de Find N2. OnePlus geeft ook aan dat de telefoon een alert-slider zal hebben: een schakelaar om meldingen aan of uit te zetten.

Volgens geruchten krijgen de nieuwe Oppo/OnePlus-telefoons een 7,82-inch scherm aan de binnenkant en een 6,31-inch buitendisplay. Daarmee zijn de schermen groter dan die van de Samsung Galaxy Fold 5. Ook heeft de OnePlus Open en mogelijk tot 24 GB werkgeheugen en tot 1 TB UFS 4.0-opslag.

YouTube-kanaal Unbox Therapy heeft al een eerste indruk gegeven van de nieuwe OnePlus-vouwtelefoon. Daarbij is het camera-eiland achterop het toestel nog afgeplakt. OnePlus zou de smartphone over twee weken officieel presenteren.

Lees meer smartphone-nieuws.