Nieuwe Pixel Watch 2 is ook officieel in Nederland verkrijgbaar

©Google

google pixel watch 2 smartwatch slim horloge fitbit nederland
4 oktober 2023 om 16:30
Laatste update: 4 oktober 2023 om 17:41

Google heeft naast zijn nieuwe Pixel 8-telefoons ook de nieuwe Pixel Watch 2 onthuld. De eigen smartwatch van Google verschijnt voor het eerst officieel in Nederland.

De Pixel Watch 2 oogt vrijwel hetzelfde als zijn voorganger van vorig jaar, maar is intern geheel vernieuwd. Het hart wordt nu gevormd door de Snapdragon W5 Gen 1. Naast snellere reacties levert dat ook een betere batterijduur op, tot 24 uur.

Het horloge draait op Wear OS 4 en biedt alle bekende Google-diensten, zoals de Assistent, Gmail en Agenda.

Nieuw zijn ook de meervoudige hartsensor, een huidtemperatuursensor, automatische herkenning voor de 7 meest voorkomende trainingen. Het horloge herkent dus wanneer je bijvoorbeeld aan het hardlopen bent, en stelt dan voor om die training op te nemen. Zo breng je makkelijk je voortgang in kaart. Voor deze functies is technologie van Fitbit gebruikt, dat door Google is overgenomen.

Nieuwe kleuren en meer bandjes

Het oog wil ook wat: Pixel Watch 2 is beschikbaar in vier kleurcombinaties: zilverkleurig/baaiblauw, matzwart/obsidiaan, zilverkleurig/porselein en goud/grijsgroen. En ook meer bandjes, met naast rubber en textiel ook leren en metalen bandjes.

De Pixel Watch 2 is vanaf vandaag beschikbaar vanaf 399 euro, en wordt vanaf 12 oktober geleverd. Bij een Pixel Watch 2 is 6 maanden Fitbit Premium inbegrepen. Het horloge zit ook tijdelijk gratis bij een Pixel 8 Pro.

Lees ook: Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro officieel aangekondigd.

En: Google geeft oordoppen handige nieuwe functies