©Google

Google geeft oordoppen een grote update

Google geeft oordoppen een grote update

04-10-2023 17:39 Laatste update: 22:05

Naast de nieuwe Google Pixel 8-telefoons en de nieuwe Pixel Watch 2 komt Google ook met een grote software-update die de bestaande oordopjes Pixel Buds Pro verbetert. De Pixel-oordoppen komen er ook in nieuwe kleuren.

De bijna anderhalf jaar oude Pixel Buds Pro zijn nog niet aan vervanging toe als het aan Google ligt. De bestaande oordopjes krijgen de komende weken een nieuwe Feature Drop, oftewel een grote update met nieuwe functies. Nieuw is dan gespreksdetectie, waarbij de oordopjes horen of je praat en de muziek dan automatisch pauzeren, en eventueel transparantiemodus inschakelen.

Die functie zit al langer op AirPods Pro 2 en premium draadloze oordopen van Sony. Na het praten gaat de muziek vanzelf weer verder, en wordt eventueel de noise cancellation weer ingeschakeld.

Verbeterde gesprekskwaliteit

De update verbetert ook de gesprekskwaliteit door de toevoeging van Bluetooth Super Wideband. Wie weleens belt met draadloze oordopjes, weet dat de geluidskwaliteit omlaag schiet zodra de microfoons aan gaan. Dat komt omdat de bandbreedte dan ineens gedeeld moet worden: de oordopjes moeten naast ontvangen ook zenden.

De nieuwe functie verdubbelt die bandbreedte, zodat alles beter klinkt voor jou en je gesprekspartner. De stem wordt nog extra verbeterd met AI, die ook achtergrondruis wegfiltert.

Gamemodus

Verder krijgen gebruikers voortaan een melding als ze langdurig naar luide muziek luisteren. En bij bepaalde games kan een low latency-modus worden ingeschakeld, zodat de vertraging van het draadloze signaal wordt gehalveerd.

De Pixel-oordoppen komen ook beschikbaar in twee nieuwe kleuren, Baaiblauw en Porselein, naast het huidige zwart en grijs. De Pixel Buds Pro kosten 229 euro.

Lees ook: Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro.