Oordoppen (boven 200 euro)

Apple AirPods Pro (2e generatie)

Apple AirPods Pro (2e generatie)
10 oktober 2022 om 08:55
Laatste update: 13 oktober 2022 om 15:28

Met deze tweede generatie verbetert Apple de toch al uitstekende AirPods Pro op elk punt dat er toe doet, van geluid tot ruisonderdrukking en vooral de transparantiemodus.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

De AirPods Pro waren al één van onze favoriete draadloze oordoppen. Voor Apple-gebruikers is het een voor de hand liggende keuze die makkelijker koppelt en tussen verschillende apparaten wisselt dan elke concurrent. De AirPods Pro zitten ook erg lekker, ondanks hun actieve ruisonderdrukking. Andere oordoppen met active noise cancellation dichten de oren nog weleens af. De AirPods Pro zitten niet drukkend, dichten wel uitstekend af en laten omgevingsgeluid desgewenst ook erg natuurgetrouw door.

Deze tweede generatie verbetert de AirPods Pro eigenlijk op elk belangrijk punt. Geluid bijvoorbeeld: de bass is iets dieper dan de voorganger, de rest van het geluid klinkt helderder. Het verschil met de voorgangers is niet gigantisch, maar wel hoorbaar. Dat geldt helemaal voor de actieve ruisonderdrukking: die is sterk verbeterd, volgens Apple tot wel twee keer. En inderdaad: schakel het in en het omgevingsgeluid smelt nog verder weg dan bij de eerste AirPods Pro.

Met de transparantiemodus onderscheidt Apple zich al een aantal jaar. Concurrenten hebben ook zo'n modus waarbij het omgevingsgeluid wordt doorgelaten, zodat je bijvoorbeeld veilig met deze oordoppen kan fietsen. Maar bij concurrenten klinkt die functie steevast kunstmatig: je hoort dat de omgeving door microfoons en speakers wordt doorgegeven. Bij de eerste AirPods Pro en AirPods Max-koptelefoon klonk dat al stukken beter.

De transparantiemodus van de AirPods Pro 2 is nog beter. Je eigen stem klinkt nu ook veel meer zoals je gewend bent: bij eerdere modellen klonk die stem nog weleens dof. En ook heel slim: de transparantiemodus filtert te harde geluiden weg, van 100 decibel of meer. Rijdt er bijvoorbeeld een veegwagen langs, dan wordt die herrie automatisch afgekapt. Fijn voor je oren, zonder dat je de rest van het omgevingsgeluid hoeft te missen.

Verder is ook de batterijduur verbeterd, ook niet onbelangrijk. Die is van 4,5 naar 6 uur gegaan. En met de oplaadcapaciteit van de case erbij zelfs van 24 naar 30 uur. Over dat doosje gesproken: ook verbeterd. Daar zit een speakertje in, zodat je hem kan laten piepen als je hem verloren bent. En er zit nu oogje in het doosje, zodat je er een sleutelhanger aan kan maken. Verder is het doosje nu ook op te laden met de lader van de Apple Watch, naast Lightning en MagSafe.

En dan de verbetering waar iedereen al jaren om vraagt: volumeregeling met de oordoppen zelf. Play/pauze, vooruit en terugspoelen kon al door in de steeltjes te knijpen. En nu kan je ook over die steeltjes wrijven: omhoog voor harder, omlaag voor zachter.

De AirPods Pro 2 zijn er alleen in wit. De introductieprijs van de AirPods Pro 2 is 299 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
 • Nog betere noise cancellation
 • Geweldige transparantiemodus
 • Eindelijk volumeregeling
 • Luchtdoorlatend ontwerp
 • Klein en licht
 • Prima accuduur
 • Verbeterd geluid
 • Spatwaterdicht
 • Vindbaar doosje met speaker
 • Uitstekende Apple-integratie
 • Duur

Lees meer over:

Deel via