Nieuwe update tegen oververhitte iPhone 15 maakt de telefoon niet langzamer

Unsplash

iphone 15 pro oververhit niet langzamer update ios 17.0.3
5 oktober 2023 om 10:02
Laatste update: 5 oktober 2023 om 10:56

De iOS-update die de oververhittingsproblemen bij de iPhone 15 oplost, heeft de snelheid van de telefoon niet ingeperkt. Daarmee lijken zorgen over een mogelijke beperking van de chip ongegrond.

De iPhone 15 bleek kort na verkoop soms oververhit te raken. Critici dachten dat het kwam door Apples nieuwe titanium-behuizing, die minder goed in staat zou zijn warmte van de processor op te vangen.

Woensdagavond verscheen een software-update om deze problemen op te lossen, waarbij werd gevreesd dat hij de maximumsnelheid van de iPhone-chip zou inperken. Dat zou immers een simpele manier zijn om te voorkomen dat de processor te warm wordt en problemen veroorzaakt.

Apple beloofde dat de iPhone 15 na de update nog hetzelfde moest presteren - wat na een reeks tests door 9to5Mac ook het geval blijkt te zijn. De chip haalt nog vergelijkbare testcijfers als voor de update.

'Kwam door bug en apps'

Het is onduidelijk hoe Apple het probleem dan precies heeft aangepakt. Eerder werd gesproken over een vermoedelijke bug die de telefoon zou oververhitten en problemen bij apps die slecht waren geoptimaliseerd. Maar wat voor bug dit exact was, heeft het techbedrijf nooit gezegd.

De eerste tests lijken er op te wijzen dat iOS 17.0.3 het probleem inderdaad heeft opgelost, al moet de komende dagen pas blijken of gebruikers er af en toe nog last van zullen hebben. Pas als de update al een tijdje feilloos in gebruik is, weten we zeker dat de oververhittingsproblemen achter ons liggen.

Lees hier meer nieuws over de iPhone 15