©Microsoft

microsof teams nieuwe versie windows mac macos

Grote update Microsoft Teams verschenen: sneller en vreet minder geheugen

5 oktober 2023 om 19:54

Microsoft heeft donderdag de langverwachte nieuwe versie van Teams uitgebracht, zowel voor Windows-pc's als Macs. De nieuwe versie is helemaal opnieuw opgebouwd om het programma sneller en gebruiksvriendelijker te maken. 

De nieuwe versie van Microsoft Teams gebruikt volgens Microsoft 50 procent minder werkgeheugen en zou 'twee keer zo snel' werken. Dat is goed nieuws voor wie Teams gebruikt op wat oudere pc’s en laptops. Videovergaderingen starten sneller op, de app neemt 70 procent minder schijfruimte in beslag en het installeren van het programma zou ook drie keer sneller zijn.

De previewversie werd sinds maart al getest, maar de eerste tijd ontbraken daarin nog allerlei functies. Inmiddels zijn alle functies beschikbaar. De verbeteringen zijn mogelijk doordat Microsoft is overgestapt op de Edge WebView2-technologie

De nieuwe functies die Microsoft hierna voor Teams uitbrengt, worden alleen aan deze nieuwe versie toegevoegd. De gebruikers van de 'klassieke versie' van Teams worden de komende maanden automatisch geüpgraded.

Ook op Macs

De nieuwe Teams-app is er ook voor macOS. Microsoft ziet op de Mac ook 'aanzienlijke prestatieverbeteringen'.

Je kunt in Teams voortaan de nieuwe AI-functie Copilot gebruiken, bijvoorbeeld voor het automatisch samenvatten van meetings waar je niet bij aanwezig kon zijn. Vorige week bracht Microsoft ook al de grote Windows 11-update uit.

Lees meer tech-nieuws.