©Freepik

spotify supremium abonnement premium hifi lossless audio

Dit krijg je bij het nieuwe Spotify Supremium-abonnement

6 oktober 2023 om 18:42
Laatste update: 6 oktober 2023 om 19:16

Binnenkort lanceert Spotify zijn nieuwe, duurdere abonnement, dat Supremium zou gaan heten. Abonnees krijgen een betere audiokwaliteit, maar ook nog een reeks andere handige functies.

De bekende tech-expert Chris Messina meldt welke features die onderdeel worden van het aanstaande Spotify Supremium-abonnement. De belangrijkste feature is ondersteuning van 24-bits lossless audio, waarmee Spotify eindelijk een betere geluidskwaliteit aanbiedt. Lossless audio staat voor geluid zonder compressie en dus met meer details - voor wie de juiste apparatuur en een goed gehoor heeft.

Concurrenten als Apple Music en Amazon Music bieden al langer lossless audio aan als onderdeel van de normale abonnementen. Spotify's nieuwe Supremium-aanbod worden echter een stuk duurder: 20 euro per maand, in plaats van de 11 euro die het normale Premium-abonnement kost.

Playlists maken op basis van vibe en beats

Voor de 20 euro per maand krijg je volgens de vaak goed ingevoerde Messina nog een aantal exclusieve functies. Daaronder is de mogelijkheid om playlists te maken op basis van beats per minuut (bpm), vibe, gevoel en activiteit.

Ook kun je met AI automatisch een afspeellijst voor je laten maken. Daarnaast krijg je een eigen 'sound capsule', waarvan niet precies duidelijk is wat het is.

Gratis luisterboeken

Bovendien zouden de Supremium-abonnees 20 tot 30 uur per maand gratis toegang tot luisterboeken krijgen. Normale abonnees krijgen sinds deze week in enkele Engelstalige landen al 15 uur toegang tot luisterboeken. In Nederland heeft Spotify zijn onderdeel met audiobooks nog niet gelanceerd.

Verder heeft het nieuwe abonnement volgens Messina, die in 2007 de bedenker van de hashtag was, nog een leuke toevoeging voor muziekliefhebbers: uitgebreide statistieken over je luistergedrag, vergelijkbaar met de dienst Last.fm

Voor het einde van het jaar

Begin 2021 kondigde Spotify al zijn HiFi-abonnement met muziek in lossless-kwaliteit aan, maar het werd niet uitgebracht. In plaats daarvan is lossless audio straks onderdeel van Supremium. Het is nog niet duidelijk of Spotify ook Dolby Atmos, het ruimtelijke muziekformaat, gaat ondersteunen.

Naar verwachting kondigt Spotify het nieuwe abonnement binnenkort aan, waarschijnlijk voor het einde van het jaar.

Lees meer nieuws over Spotify.