©Unsplash

YouTube biedt toch weer een goedkoop reclamevrij abonnement aan

YouTube biedt toch weer een goedkoop reclamevrij abonnement aan

06-10-2023 22:28

YouTube stopt in ons land later deze maand met Premium Lite, het goedkope abonnement met alleen reclamevrij kijken, maar opvallend genoeg komt dit Lite-abonnement in enkele andere landen nu wel beschikbaar. 

Nederlanders met een YouTube Premium Lite-abonnement kregen onlangs te horen dat dit abonnement vanaf 25 oktober stopt. Als ze reclamevrij YouTube willen gebruiken moeten ze dus in plaats van 7 euro per maand voor Premium Lite overstappen op het duurdere Premium-abonnement van 12 euro per maand. 

Maar YouTube blijkt wel door te gaan met het Premium Lite-abonnement, alleen in andere landen. De videodienst heeft in Duitsland deze week het Premium Lite-aanbod voor het eerst beschikbaar gemaakt. Daar kost het 5,99 euro per maand. Waarom de Duitsers dit abonnement wel krijgen en Nederlanders en Belgen niet, is niet duidelijk.

In Duitsland heeft YouTube Premium Lite geen reclameblokken bij normale video’s, maar wél bij muziekvideo's. Ook worden er wel advertenties rond de video’s getoond. 

In Thailand kost het maar 2,30 euro per maand

Duitsland blijkt niet het enige land met het Lite-abonnement, want ook gebruikers in Thailand kregen een aanbod voor Premium Lite. In Thailand betaal je daar maar 2,30 euro per maand voor, blijkt uit screenshots gepost op Reddit. Premium Lite is daar ook niet 100 procent reclamevrij, maar toont gebruikers 'een beperkt aantal reclames'.

Lees meer tech-nieuws.