©bol

Bol.com hakt zijn naam doormidden en heet nu alleen nog 'Bol'

Bol.com hakt zijn naam doormidden en heet nu alleen nog 'Bol'

09-10-2023 15:49 Laatste update: 18:22

'Bo-bol, bo-bo-bo-bo-bol-punt-com'. Nou, niet meer dus. De grootste webshop van Nederland neemt afscheid van het stukje domeinnaam in zijn titel en gaat verder als simpelweg Bol.

Sterker nog, officieel is het zelfs 'bol', zonder hoofdletter dus. "We zijn inmiddels zoveel meer dan een website, ook een app en daarnaast actief op sociale mediakanalen. We voelen ons meer bol dan bol.com. En belangrijker nog, klanten noemen ons al zo. Het wordt al informeel gebruikt, wij maken het nu officieel", aldus Boukje Taphoorn, marketinghoofd bij bol.

Bol heeft een vrij onbekende herkomst als afkorting, van Bertelsmann On-Line. Bertelsmann is een groot Duits bedrijf, dat nu onder meer nog eigenaar is van RTL en de grote uitgeverij Penguin Random House. Eind jaren '90 wilde het Duitse bedrijf meeliften met de internetbubbel en werd in veel Europese landen de webshop bol.com opgericht.

Sinds 2012 van Ahold

In veel van die landen overleefde bol.com het niet, maar in Nederland wel. Toch verkocht Bertelsmann het bedrijf in 2002. Daarna wisselde bol.com nog verschillende keren van eigenaar, tot het in 2012 voor 350 miljoen euro werd gekocht door de huidige eigenaar: Ahold. Het bekende deuntje 'bo-bol' is overigens afkomstig van een liedje van André van Duin uit de jaren '70.

De stap van bol.com naar enkel bol zal volgens het bedrijf de komende tijd subtiel worden doorgevoerd. "Dit is onder andere terug te zien in meer speelsheid in de typografie, fotografie en een uitbreiding in het kleurgebruik. Het herkenbare blauw van bol blijft", aldus bol.

Lees meer tech-nieuws.