©Sony

Dunnere, kleinere PlayStation 5 onthuld, met losse discdrive

Dunnere, kleinere PlayStation 5 onthuld, met losse discdrive

10 oktober - 18:26 Laatste update: 11 oktober - 11:19

Sony heeft een nieuwe, iets dunnere versie van de PS5 onthuld. De spelcomputer is nu ook naderhand nog uit te breiden met een discdrive.

De vernieuwde PlayStation 5 is 30 procent kleiner dan het voorgaande model, en 18 tot 24 procent lichter, afhankelijk van het model waar je 'm mee vergelijkt. Net als voorheen biedt Sony twee versies van de spelcomputer aan: een goedkopere versie zonder discdrive en een duurdere versie met discdrive.

Nieuw is dat die discdrive naderhand alsnog kan worden toegevoegd. Spelers halen dan de onderplaat van de nieuwe PS5 af, en klikken een los verkrijgbare discdrive onderop het apparaat – of op de zijkant, afhankelijk van hoe je de PS5 neerzet. Zo'n losse discdrive kost 120 euro. De prijzen van de vernieuwde PS5 blijven onveranderd: 449 euro voor de Digital Edition, 549 euro voor de versie met discdrive.

Komende maanden beschikbaar

Verder heeft de nieuwe PS5 voorop twee usb-c-poorten, waar dat bij het oudere model nog één usb-c en één usb-a poort was. Het vernieuwde model lijkt op het uiterlijk na dezelfde prestaties te leveren als de huidige versie van de PS5, Sony doet ook geen uitspraken die op iets anders wijzigen.

Het nieuwe model komt in de VS in november uit, voor de feestdagen. In de rest van de wereld zal het nieuwe model stapsgewijs worden uitgerold, en zal het oude model langzaam uit de handel verdwijnen. Sony onthulde ook nog een nieuwe, zilverkleurige verticale standaard die zou moeten werken met alle PS5-modellen, à 30 euro.

Lees meer nieuws over games.