©Bright

Bright zoekt jong schrijftalent!

Bright zoekt jong schrijftalent!

11-10-2023 16:29

Heb je een tik voor tech en een scherpe pen? Meld je dan aan en wie weet kom jij ons team versterken.

Sinds onze verhuizing naar uitgeverij PXR afgelopen voorjaar hebben we na drie jaar afwezigheid weer een eigen website. Wat een feest. Te meer omdat we in september voor het eerst weer een miljoen bezoekers mochten verwelkomen.

Dat zijn grotendeels de verdiensten van onze nieuwsredactie die bestaat uit eindredacteur Tonie van Ringelestijn, redacteur Floris Poort en de medewerkers Bas Vroegop en Andrei Stiru. Dat team willen we versterken met jong talent. Het gaat om dag-, avond- of weekenddiensten in freelance-verband.

Affiniteit met en grondige kennis van tech is een vereiste. Veel ervaring of een diploma van de School voor Journalistiek zijn dat niet. Als je eerder voor publicaties hebt geschreven, dan is dat wel een plus zoals je zult begrijpen.

Een kop en een staart

Ben je 18 jaar of ouder en geïnteresseerd, dan kun je contact met ons opnemen. Vertel wat over jezelf, je opleiding en eventuele ervaring, en waarom je aan Bright wilt bijdragen. Mocht je deze eerste selectie doorkomen, dan zullen we je vervolgens vragen een paar proefartikelen te schrijven die zijn voorzien van een kop, staart en beeld. We zullen de proefartikelen vervolgens beoordelen in hoeverre ze gereed zijn voor publicatie zijn op Bright.nl.

Gaat dat ook goed dan spreken we voor een proefperiode van een paar maanden af hoeveel uur je op welke dag(en) werkt, hoeveel artikelen wij dan verwachten en wat je vergoeding daarvoor is. We zullen je bovendien opleiden om in de Bright tone-of-voice te schrijven.

Neem contact met ons op

Bij Bright zijn we vol van vernieuwing. We zijn enthousiast waar mogelijk en kritisch waar nodig. Onze inborst is optimistisch: het glas is hier halfvol in plaats van halfleeg. We proberen bovendien begrijpelijk en uitnodigend te zijn voor een breed publiek.

Herken jij je daarin? Laat wat van je horen! Vinden we leuk.