Met 90 km/u over de grachten: Microlino komt naar Nederland

Met 90 km/u over de grachten: Microlino komt naar Nederland

13-10-2023 15:34 Laatste update: 16-10-2023 09:04

Vanaf 1 november is de meest unieke micro-auto ter wereld ook te koop in Nederland. De auto rijdt tot 90 kilometer per uur en mag officieel op de snelweg. De prijs is niet zo 'micro'.

We voelden het al even aankomen: vijf maanden geleden kondigde de Louwman Group aan de Microlino in Nederland te gaan verkopen. En nu is het zover, de verkoop van deze unieke microcar is officieel van start. 

De elektromotor van de Microlino zit verstopt op de achteras, het gaat om een 12,5 kW motor met 89 Nm. Bij de Microlino kun je kiezen uit drie soorten accu’s: een 6 kWh, een variant met 10,5 kWh en een 'longe range' van 14 kWh. Microlino heeft berekend dat je met de grootste accu 230 kilometer kunt rijden, met de kleinste accu slechts 91 kilometer. De compacte auto heeft 230 liter bagageruimte en weegt 496 kg. De Microlino is per 1 november te bestellen vanaf 17.990 euro. Het duurste model kost een kleine 25.000 euro. Levering start op 1 januari.

Concurrent Opel Rocks Electric

De Microlino is niet de eerste compacte elektrische auto in Nederland. Vorig jaar verscheen de Opel Rocks-e (die heet nu de Rocks Electric), een opvallend goedkope stads-'auto' met een maximale snelheid van 45 kilometer per uur. Deze kost slechts 8.699 euro.

De Microlino is uniek door zijn inzetbaarheid, lage gebruikskosten en snelheid, maar liefst 90 kilometer per uur. Het ontwerp van de Microlino is geïnspireerd op iconische bubbelauto’s uit de jaren vijftig. Het retro-design, de tweezits opstelling en de deur die opent aan de voorkant maakt deze auto heel wendbaar in de krappe straatjes van de binnensteden. 

Enige concurrent qua snelheid is de Carver S+, de elektrische driewieler van Nederlandse makelij.

Eerste impressie

Wij mochten begin dit jaar al even kennismaken met deze micro-auto. Al vijf jaar verheugde Bram zich op dit testritje en nu komt het eindelijk naar Nederland. Binnenkort verschijnt de duurtest op onze site.