'Apple kondigt komende week nieuwe iPad-modellen aan'

© Unsplash

apple ipad aankondiging nieuwe modellen ipads tablets iphone
15 oktober om 17:26

Apple zal komende week, waarschijnlijk op 17 oktober, nieuwe modellen van de iPad aankondigen. Dat berichtte Supercharged aan de hand van bronnen met kennis van de zaak en kon bevestigd worden door 9to5Mac.

De tablets die een update zullen krijgen, zijn de standaard iPad, de iPad Air en de iPad mini. Volgens de bronnen zullen die geen volledig nieuw ontwerp krijgen, maar zullen ze vooral geüpdatete hardware krijgen. De laatste keer dat iPad-modellen een update kregen, was in oktober vorig jaar. Het ging toen enkel om de standaard iPad en de iPad Pro.

De standaard iPad is na een jaar alweer aan de beurt. Uit de berichtgeving van Supercharged is echter niet duidelijk wat er zal veranderen. Mogelijk zal de nieuwe versie worden uitgerust met een A16 Bionic chip, die ook wordt gebruikt in de iPhones 14 Pro en 14 Pro Max, en 15 en 15 Plus. De huidige versie van de standaard iPad is uitgerust met een A14 Bionic chip.

Geen ‘jelly scrolling’ meer

Hoewel niet duidelijk is of de standaardversie een A16 Bionic chip krijgt, is volgens Supercharged wel al bekend dat de nieuwe iPad mini die zal krijgen. De huidige versie is uitgerust met een A15 Bionic Chip. Apple zal waarschijnlijk ook maatregelen nemen om ‘jelly scrolling’ tegen te gaan, een probleem met het scherm dat ervoor zorgt dat scrollen er haperig uitziet.

Ook de nieuwste iPad Air zal een chipupdate krijgen. De tablet zal uitgerust worden met een M2 chip, die ook gebruikt wordt in de MacBooks Air en Pro. Sinds vorig jaar vind je de M2 ook in de iPad Pro. Het huidige model van de iPad Air maakt gebruik van de intussen verouderde M1 chip. 

iPad Pro krijgt geen update

Deze keer krijgt de iPad Pro geen update. Volgens 9to5Mac zal pas volgend jaar een nieuwe versie van de tablet op de markt komen. Die zal waarschijnlijk voor het eerst worden uitgerust met een oled-display.

Apple zal waarschijnlijk geen speciaal evenement organiseren om de updates komende week aan te kondigen. Dat zal via de website en het YouTubekanaal gebeuren.