Apple TV+ krijgt ruim 4-uur durende versie van Ridley Scott's Napoleon

©Sony Pictures

ridley scott napoleon apple tv+ bioscoop 4 uur
17 oktober 2023 om 18:54

Apple is de producent van twee van de grootste bioscoopfilms van dit jaar. Pas later komen ze naar Apple TV+, maar dan krijg je ook wat: een immense director's cut.

Regie-legendes Ridley Scott en Martin Scorsese maken hun nieuwste film allebei in samenwerking met Apple Studios. Toch komen Scorsese's ‌Killers of the Flower Moon en Scott's Napoleon niet direct op Apple TV+, zoals eerder wel gebeurde met streaming-films van grootheden. De vorige Scorsese, The Irishman, kwam zeer beperkt in de bios en is toch vooral streaming bekeken.

Deze nieuwe films komen eerst echter gewoon volledig in de bioscoop. ‌Killers of the Flower Moon van Scorsese gaat deze week al in première, Napoleon is vanaf 23 november te zien. Later, op een nog onbekend moment, komen de films ook naar Apple TV+. En dan komt het: dan krijg je ook toegang tot een enorme director's cut.

Napoleon: 4 uur 10 minuten

Voor de bioscoop heeft Scott zijn levensverhaal van Napoleon weten te snijden tot een ruime 2,5 uur. Maar de director's cut voor Apple TV+ duurt 4 uur en 10 minuten, vertelde hij aan het tijdschrift Total Film. "Ik werk eraan. Het was vier [uur] 10 [minuten] vanmorgen," aldus Scott.

Vermoedelijk krijgen kijkers op Apple TV+ straks de keus uit zowel de bioscoopversie als de director's cut. Scott heeft in ieder geval genoeg te vertellen, want het levensverhaal van Napoleon is ongelooflijk uitgebreid. De hoofdrol van kleine korporaal wordt gespeeld door Joaquin Phoenix.

Lees meer nieuws over streaming.