Deze nieuwe Steam Deck-concurrent lijkt op de Nintendo DS

© Ayaneo

aya neo flip ds lijkt op nintendo ds
19 oktober 2023 om 10:37

De Steam Deck heeft er een wonderlijk ogende concurrent bij: de AYA Neo Flip DS is een opvouwbare gameconsole, met aan de onderzijde een tweede scherm. Net als bij de Nintendo DS.

De markt voor draagbare gameconsoles bloeit op sinds Valve de Steam Deck heeft geïntroduceerd, met onder andere de ASUS ROG Ally en de Lenovo Legion Go. Het Chinese Ayaneo zit stiekem al veel langer op deze markt, met in 2021 een eerste gameconsole die via crowdfunding het licht zag.

De nieuwe AYA Neo Flip pakt het net wat anders aan. Waar de meest prominente concurrenten controllers aan weerszijden van het scherm hebben, is dit een opklapbaar apparaat. Hij komt in twee varianten: de AYA Neo Flip KB met aan de onderzijde een toetsenbord, en de AYA Neo Flip DS met een scherm onderop. De CEO van het bedrijf deelde de eerste foto's op sociaal netwerk Weibo.

Om DS-games op te spelen

Qua knoppen hebben de consoles alles dat je verwacht op een modern apparaat: twee analoge sticks, trekkers bovenop, vier actieknoppen en een d-pad.

Beide handhelds hebben een AMD Ryzen 7 7840U-processor en draaien op Windows. Je kunt er dus je Steam-games op draaien, net als een Steam Deck. Al lijkt de DS-variant daarnaast bedoeld te zijn om oude DS-games te spelen via een emulator - iets dat juridisch ietwat discutabel is.

Crowdfunding

Verdere details over de Flip-consoles ontbreken nog. Ayaneo brengt hun apparatuur meestal op de markt via crowdfunding, wat hierbij waarschijnlijk ook zal gebeuren. Het moet dan blijken wat de apparaten ongeveer gaan kosten. Gezien laptops met deze zelfde processor rond de duizend euro kosten, zal hij waarschijnlijk niet goedkoop worden.